Matt Simister Közép-európai vezérigazgató

Matt 1996-ban csatlakozott a Tesco egyesült királyságbeli marketing csapatához. 2005 óta foglalkozik a közép-európai leányvállalatokkal: volt Csehországért és Szlovákiáért felelős kereskedelmi igazgató és élelmiszertermékekért felelős csoportszintű kereskedelmi igazgatóként élelmiszerbeszerzést, -vásárlást és az ellátási lánc működését irányította. 2005-ben visszatért az Egyesült Királyságba, hogy a helyi élelmiszerüzletág átalakítását vezesse. 2017 áprilisában közép-európai vezérigazgatói kinevezést kapott, azóta ő felel a Tesco minden tevékenységéért Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában és Lengyelországban. Ezzel egyidejűleg a Tesco végrehajtó bizottságának (Tesco Executive Committee) is tagja lett.

Hugh Garavelli Közép-európai beruházási igazgató

Hugh felel a közép-európai ingatlangazdálkodásért. Hugh 1989-ben kiskereskedelmi tervezési vezetőként csatlakozott az áruháztervezési igazgatósághoz. Azóta többféle pozíciót is betöltött az ingatlankezelés területén az Egyesült Királyságban és Európában. A Tesco előtt a Woolworths kiskereskedelmi láncnál dolgozott. 2017 szeptemberében nevezték ki közép-európai ingatlanigazgatónak. Feleségével, Frannal két gyermeket nevelnek: Clarát és Williamet.

Ian Hutchins Közép-európai kommunikációs igazgató és társadalmi szerepvállalásért felelős csoportszintű igazgató

Ian vezeti közép-európai kommunikációs csapatainkat és a Tesco Csoport egészében a „Little Helps Plan” társadalmi szerepvállalási programot. Európában ő felel a munkatársi kommunikációért, a médiáért, a kormányzati kapcsolatokért és a társadalmi szerepvállalási tevékenységért. Ian 1998-ban, a Tesco frissdiplomás programja keretében csatlakozott a vállalathoz, és azóta többnyire a csoportszintű kommunikációs csapat tagjaként dolgozott, egyebek mellett a médiacsapatban, a munkatársi kommunikáció, a társadalmi szerepvállalás és a kormányzati kapcsolatok területén. Több nagyszabású vállalati kommunikációs programban is részt vett. Ian folyékonyan beszél lengyelül, nagyon érdekli Közép-Európa történelme és politikája. A Tesco előtt a Shellnél dolgozott, részben Lengyelországban.

Martin Kuruc Vezérigazgató, Szlovák Köztársaság

Martin a pozsonyligetfalui (Petržalka) hipermarket tartós élelmiszertermékekért felelős menedzsereként csatlakozott a Tescóhoz 2000-ben. Nagyon érdekes tapasztalat volt számára részt venni annak a csapatnak a munkájában, amely az első Tesco hipermarket megnyitásán dolgozott Szlovákia fővárosában, Pozsonyban. Martin kezdettől fogva jelen volt a Tesco szlovákiai piacán. Az egyetem elvégzése után egy nagy helyi gyógyszergyártó vállalatnál dolgozott exportmenedzserként. A Tescón belül ő irányította a pöstyéni (Piešťany) áruház megnyitását, és több áruház, hipermarket és kisméretű áruház csapatát is vezette. A Tesco központban is dolgozott, ahol operatív vezérigazgató-helyettesként a szlovákiai és csehországi leányvállalatok ellátási, disztribúciós és támogatási tevékenységét irányította.

Martint 2018 júniusában nevezték ki szlovákiai ügyvezető igazgatóvá, ahol a társaság stratégiájának megvalósításáért felel a vásárlók, a munkatársak és a közösség felé. Ezt nagy felelősséggel járó, izgalmas feladatnak tartja, és büszkeséggel tölti el, hogy mennyire elkötelezetten dolgoznak a Tesco csapatai az áruházakban, a disztribúciós központokban és a cégközpontokban nap mint nap a vásárlói élmény javításán és a nagyszerű munkahelyi környezet megteremtésén.

Pálinkás Zsolt Vezérigazgató, Magyarország

Zsolt 2003-ban csatlakozott a Tescóhoz. Áruházi osztályvezetőként kezdte, és 2006-ig különböző működési pozíciókban dolgozott. Ezután egyik kiemelt projektünk marketing-projektvezetője lett. Egy évet töltött a marketingen, majd a kereskedelmi üzletágnál beszerzőként, ezután friss és GM-termékekért felelős kereskedelmi igazgató lett.

2019 márciusában nevezték ki közép-európai működési vezérigazgató-helyettessé. E pozíciójában Zsolt felelt az ellátási láncért, a kiskereskedelem irányításáért, a logisztikáért és a disztribúcióért, az operatív fejlesztésért, a támogató funkciókért és az online üzletágért a Tesco magyarországi, csehországi, szlovákiai és lengyelországi leányvállalatainál.

2021 márciusától Zsolt magyarországi Vezérigazgatóként folytatja tevékenységét.

 

Katarína Navrátilová Vezérigazgató, Cseh Köztársaság

Katarína 2000-ben, a szlovák piacért felelős beszerzési koordinátorként csatlakozott a Tescóhoz. Azóta több pozíciót is betöltött, amelyekben értékes ismereteket szerzett a különböző működési területekről. Miután többféle pozícióban is dolgozott a kereskedelmi részlegnél, Törökországba költözött, ahol a Tesco–Kipa értékesítési igazgatója, és ezzel együtt az igazgatóság tagja lett. Hazaérkezése után közép-európai HR igazgatóként és a vezetői csapat tagjaként dolgozott tovább. Jelenleg közép-európai beszerzési igazgató, és fontos szerepet játszik a szállítói partnerkapcsolatok építésében, elősegítve ezzel, hogy egészséges, megfizethető árú és fenntartható termékekkel tudjuk ellátni vásárlóinkat.

Jiří Černý Közép-európai jogi igazgató

Jiří a Microsoft-tól csatlakozott hozzánk, ahol a jogi és vállalati ügyek kezeléséért volt felelõs a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában. Mielőtt csatlakozott volna a Microsofthoz, Jiří egy regionális ügyvédi irodában dolgozott, majd a BT jogi osztályán, ahol a közép-kelet-európai jogi ügyekért felelt.

A Tescónál Jiří a közép-európai Jogi Osztály igazgatója.

Annak biztosításáért felel, hogy Közép-Európában a jogi csapatok kiváló üzleti partnerként támogassák a társaság többi osztályát, hozzájárulva az üzleti tervhez, miközben hatékonyan védik az egész társaságot, kollégáinkat, és gondoskodnak arról, hogy a Tesco ügyfelei a társaság tevékenységének továbbra is a középpontjában álljanak. Jogi tanácsadás, a vállalati szabályzatok és az etikai sztenderdek végrehajtása révén Jiří és csapata aktívan támogatja és felügyeli a megfelelést és az üzleti integritást.

Ela Golab Közép-európai HR igazgató

Ela felelős a Tesco munkavállalóiért Közép-Európában. Fő feladata, hogy biztosítsa a szervezet számára az üzleti stratégia megvalósításához szükséges tehetséges munkatársakat, megfelelő képességeket, üzleti szükségletekhez igazított agilis struktúrákat és azt a nagyszerű kultúrát, amelyben a kollégák számtalan fejlődési lehetőséghez jutnak, és élvezik, hogy a Tescónál dolgozhatnak.

Ela 2006-ban, lengyelországi vállalati kapcsolatokért felelős vezetőként csatlakozott a Tescóhoz, ahol a belső és külső kommunikációért felelt, és elindította az első lengyelországi közösségi programot. Két évvel később a HR csapathoz került oktatási és fejlesztési vezetőként, ahol egyéb kezdeményezések mellett fontos szerepe volt az „Erős vezetés – jobb eredmények” című kiterjedt vezetésfejlesztési program kidolgozásában. 2010-ben HR igazgatóvá nevezték ki Lengyelországban, ahol az volt a feladata, hogy a képességek és a tudás fejlesztésének biztosításával, befogadó kultúra megteremtésével és az üzleti stratégia megvalósítását szem előtt tartó vezetői készségfejlesztéssel nagyszerű munkahellyé tegye a Tescót Lengyelországban.

Az összevont közép-európai vezetőség létrehozásakor kiskereskedelmi HR igazgató lett. Ebben a pozícióban a dolgozókat érintő különböző alapfolyamatok piacok közötti összehangolása, az áruházak új, észszerűbb, támogató vezetői struktúráinak kiépítése, és a vezetőket és a munkatársakat egyaránt támogató dolgozói partnerhálózat kialakítása volt a feladata. 2018 júniusa óta közép-európai HR igazgató.

 

Ela örömét leli a képességek fejlesztésében és építésében. Örömmel osztja meg a Tescón kívül szerzett tapasztalatait. Korábban egy országos műsorközvetítővé vált start-up rádióállomás munkatársa, egy televíziótársáság marketingigazgatója és a Philip Morris vállalati kapcsolatokért felelős vezetője volt, ahol a fiatalkorúak dohányzásmegelőzését szolgáló CSR-programokon dolgozott.

Szilva Mónika Vásárlói élményért felelős igazgató

Szilva Mónika 2021-ben csatlakozott a Tesco Magyarországhoz mint vásárlói élményért felelős igazgató. Mónika több évtizedes tapasztalattal rendelkezik FMCG területen, vállalatunknál pedig a folyamatosan változó vásárlói igényekhez igazodó marketingtevékenység irányításáért, valamint az ezen a területen végzett régiós munka összefogásáért is felel. A vásárlói élmény csapat vezetőjeként feladata a vásárlói értékek, motivációk megismerése és képviselete, valamint ezek beépítése a választék kialakításába és a vásárlói kommunikációba, ami szoros együttműködést kíván a vállalat különböző részlegeivel, illetve a régiós marketingcsapattal.

Jim Whitehead Közép-európai logisztikai igazgató

Jim 2001-ben csatlakozott az Egyesült Királyságbeli Tesco logisztikai csapatához. Azóta részt vesz az Egyesült Királyságban működő Logisztika és Szállítási üzletágak számos területének vezetésében. A Tesco közép-európai csapatának 2019 óta tagja és ebben az időben ő vezette a Tesco közép-európai disztribúciós üzletágát is. Ő felel a Tesco teljes logisztikai tevékenységéért Közép-Európában, amely magába foglalja mind a raktár- és szállítási műveleteket, mind az elsődleges logisztikai csapatot, amely az áruk raktárakba történő szállításáért felel a világ minden tájáról. Ebben a szerepkörben Jim felelős a Tesco közép-európai elosztóhálózatának stratégiai hatékonyságáért. Jim a közép-európai vezetők csapatának a tagja.