Matt Simister Közép-európai vezérigazgató

Matt 1996-ban csatlakozott a Tesco egyesült királyságbeli marketing csapatához. 2005 óta foglalkozik a közép-európai leányvállalatokkal: volt Csehországért és Szlovákiáért felelős kereskedelmi igazgató és élelmiszertermékekért felelős csoportszintű kereskedelmi igazgatóként élelmiszerbeszerzést, -vásárlást és az ellátási lánc működését irányította. 2005-ben visszatért az Egyesült Királyságba, hogy a helyi élelmiszerüzletág átalakítását vezesse. 2017 áprilisában közép-európai vezérigazgatói kinevezést kapott, azóta ő felel a Tesco minden tevékenységéért Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában és Lengyelországban. Ezzel egyidejűleg a Tesco végrehajtó bizottságának (Tesco Executive Committee) is tagja lett.

Hugh Garavelli Közép-európai beruházási igazgató

Hugh felel a közép-európai ingatlangazdálkodásért. Hugh 1989-ben kiskereskedelmi tervezési vezetőként csatlakozott az áruháztervezési igazgatósághoz. Azóta többféle pozíciót is betöltött az ingatlankezelés területén az Egyesült Királyságban és Európában. A Tesco előtt a Woolworths kiskereskedelmi láncnál dolgozott. 2017 szeptemberében nevezték ki közép-európai ingatlanigazgatónak. Feleségével, Frannal két gyermeket nevelnek: Clarát és Williamet.

Patrik Dojčinovič

Patrik 2006-ban, értékesítési igazgatóként kezdte pályafutását. A Tesco a McDonald’s-nál és az Aholdnál szerzett nemzetközi tapasztalatai alapján ajánlott neki pozíciót. A vállalat dinamikus fejlődésének támogatásához keresett új igazgatókat és különböző területeken tapasztalt új kollégákat. Patrik kezdetben Angliában dolgozott, ahol mintegy 7 hónapot töltött el különböző áruházakban és a cégközpontban, hogy megismerje a Tesco működését, cégkultúráját, és – őt idézve – magába szívja a világ egyik legsikeresebb kiskereskedelmi vállalatának szellemiségét. Operatív és kereskedelmi pozíciókban van tapasztalata, de a Tesco mobile-nál a távközlés terén is tapasztalatokat szerzett.

Ian Hutchins Közép-európai kommunikációs igazgató és társadalmi szerepvállalásért felelős csoportszintű igazgató

Ian vezeti közép-európai kommunikációs csapatainkat és a Tesco Csoport egészében a „Little Helps Plan” társadalmi szerepvállalási programot. Európában ő felel a munkatársi kommunikációért, a médiáért, a kormányzati kapcsolatokért és a társadalmi szerepvállalási tevékenységért. Ian 1998-ban, a Tesco frissdiplomás programja keretében csatlakozott a vállalathoz, és azóta többnyire a csoportszintű kommunikációs csapat tagjaként dolgozott, egyebek mellett a médiacsapatban, a munkatársi kommunikáció, a társadalmi szerepvállalás és a kormányzati kapcsolatok területén. Több nagyszabású vállalati kommunikációs programban is részt vett. Ian folyékonyan beszél lengyelül, nagyon érdekli Közép-Európa történelme és politikája. A Tesco előtt a Shellnél dolgozott, részben Lengyelországban.

Scott Fitzgerald Közép-európai pénzügyi igazgató
Martin Kuruc Vezérigazgató, Szlovák Köztársaság

Martin a pozsonyligetfalui (Petržalka) hipermarket tartós élelmiszertermékekért felelős menedzsereként csatlakozott a Tescóhoz 2000-ben. Nagyon érdekes tapasztalat volt számára részt venni annak a csapatnak a munkájában, amely az első Tesco hipermarket megnyitásán dolgozott Szlovákia fővárosában, Pozsonyban. Martin kezdettől fogva jelen volt a Tesco szlovákiai piacán. Az egyetem elvégzése után egy nagy helyi gyógyszergyártó vállalatnál dolgozott exportmenedzserként. A Tescón belül ő irányította a pöstyéni (Piešťany) áruház megnyitását, és több áruház, hipermarket és kisméretű áruház csapatát is vezette. A Tesco központban is dolgozott, ahol operatív vezérigazgató-helyettesként a szlovákiai és csehországi leányvállalatok ellátási, disztribúciós és támogatási tevékenységét irányította.

Martint 2018 júniusában nevezték ki szlovákiai ügyvezető igazgatóvá, ahol a társaság stratégiájának megvalósításáért felel a vásárlók, a munkatársak és a közösség felé. Ezt nagy felelősséggel járó, izgalmas feladatnak tartja, és büszkeséggel tölti el, hogy mennyire elkötelezetten dolgoznak a Tesco csapatai az áruházakban, a disztribúciós központokban és a cégközpontokban nap mint nap a vásárlói élmény javításán és a nagyszerű munkahelyi környezet megteremtésén.

Pálinkás Zsolt Vezérigazgató, Magyarország

Zsolt 2003-ban csatlakozott a Tescóhoz. Áruházi osztályvezetőként kezdte, és 2006-ig különböző működési pozíciókban dolgozott. Ezután egyik kiemelt projektünk marketing-projektvezetője lett. Egy évet töltött a marketingen, majd a kereskedelmi üzletágnál beszerzőként, ezután friss és GM-termékekért felelős kereskedelmi igazgató lett.

2019 márciusában nevezték ki közép-európai működési vezérigazgató-helyettessé. E pozíciójában Zsolt felelt az ellátási láncért, a kiskereskedelem irányításáért, a logisztikáért és a disztribúcióért, az operatív fejlesztésért, a támogató funkciókért és az online üzletágért a Tesco magyarországi, csehországi, szlovákiai és lengyelországi leányvállalatainál.

2021 márciusától Zsolt magyarországi Vezérigazgatóként folytatja tevékenységét.

 

Simon Williams Közép-európai üzletsor igazgató

Simon 1995-ben csatlakozott a Tescóhoz, ahol a beruházási, az ingatlangazdálkodási, és a non-food fejlesztés területén dolgozott. 2007-ben nevezték ki kényelmi formátum/kisboltok igazgatónak, ő vezette az Express formátum gyors terjedését támogató SE Superstores csapatot.

2011 márciusában Simon csatlakozott a nemzetközi beruházási csapathoz ingatlanfejlesztési igazgatóként, ahol ő irányította a felvásárlási teljesítmény és struktúrák értékeléséhez használt globális modell kidolgozását, és kezelte a stratégiai szintű bérlői partnerkapcsolatokat Közép-Európa és Ázsia területén. 2013 szeptemberében Kínába költözött, ahol a kínai beruházási vállalatunk működési igazgatójaként integrálta a szervezetet a China Resources Holdingsszal közösen létrehozott vegyesvállalatba. Simon jelenleg közép-európai üzletsor igazgatóként 419 üzletsorért felel Európában.

Katarína Navrátilová Vezérigazgató, Cseh Köztársaság

Katarína 2000-ben, a szlovák piacért felelős beszerzési koordinátorként csatlakozott a Tescóhoz. Azóta több pozíciót is betöltött, amelyekben értékes ismereteket szerzett a különböző működési területekről. Miután többféle pozícióban is dolgozott a kereskedelmi részlegnél, Törökországba költözött, ahol a Tesco–Kipa értékesítési igazgatója, és ezzel együtt az igazgatóság tagja lett. Hazaérkezése után közép-európai HR igazgatóként és a vezetői csapat tagjaként dolgozott tovább. Jelenleg közép-európai beszerzési igazgató, és fontos szerepet játszik a szállítói partnerkapcsolatok építésében, elősegítve ezzel, hogy egészséges, megfizethető árú és fenntartható termékekkel tudjuk ellátni vásárlóinkat.

Jiří Maňas Közép-európai IT igazgató

Jiří 2019 júliusa óta a Tesco közép-európai IT igazgatója és vezetői csapatának tagja. A Tesco előtt, az elmúlt három évben a vietnami Home Credit informatikai vezérigazgató-helyettese és technológiai vezérigazgató-helyettese volt. Kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik a bank- és pénzügyek és az IT terén, az ASEAN CIO 2017 díj nyertese. Jiří kibernetikát és mesterséges intelligenciát tanult a prágai Cseh Műszaki Egyetemen. Nős, három fiú édesapja, szabadidejében szeret focizni. Élete mottója: „Aki félelemben él, csak félig él.”

Jiří Černý Közép-európai jogi igazgató

Jiří a Microsoft-tól csatlakozott hozzánk, ahol a jogi és vállalati ügyek kezeléséért volt felelõs a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában. Mielőtt csatlakozott volna a Microsofthoz, Jiří egy regionális ügyvédi irodában dolgozott, majd a BT jogi osztályán, ahol a közép-kelet-európai jogi ügyekért felelt.

A Tescónál Jiří a közép-európai Jogi Osztály igazgatója.

Annak biztosításáért felel, hogy Közép-Európában a jogi csapatok kiváló üzleti partnerként támogassák a társaság többi osztályát, hozzájárulva az üzleti tervhez, miközben hatékonyan védik az egész társaságot, kollégáinkat, és gondoskodnak arról, hogy a Tesco ügyfelei a társaság tevékenységének továbbra is a középpontjában álljanak. Jogi tanácsadás, a vállalati szabályzatok és az etikai sztenderdek végrehajtása révén Jiří és csapata aktívan támogatja és felügyeli a megfelelést és az üzleti integritást.

Matthew Kay Közép-európai marketing igazgató

Matt a marketingért, a Tesco Mobile-ért és a pénzügyi szolgáltatásokért felel a régióban. 2003-ban csatlakozott a Tesco marketing csapatának frissdiplomás programjához. Több pozíciót is betöltött a marketingkommunikáció, a stratégia és az értékajánlat-kezelés terén az elmúlt 15 évben. Legutóbb a saját márkás termékekért felelős igazgató volt. E pozíciójában ő vezette be az „Exclusively at Tesco” termékcsaládunkat, amelynek márkáit a vásárlói igényekre reagálva alakítjuk ki. Ő indította el és működtette az új Jack’s marketing funkcióját is az Egyesült Királyágban. Mattet 2019 februárjában nevezték ki közép-európai marketing igazgatónak.

Martin Beháň

Martin Beháň felel azért, hogy a legjobb vásárlói élményt nyújtsuk és nagyszerű munkahelyi környezetet teremtsünk munkatársainknak Lengyelországban. A hazai leányvállalatot irányítja és kézben tartja az összes kiskereskedelmi csatornánkat (azon belüli a hipermarketeket, a szupermarketek és az online értékesítést).

Martin 2002-ben, új áruházak megnyitásáért felelős menedzserként csatlakozott a Tescóhoz, ahol 2 évet töltött el. Azután a vállalaton kívül, az LG Electronics kiemelt ügyfelekért felelős menedzsereként szerzett további tapasztalatokat. 2006-ban visszatért a Tescóhoz, ahol különböző működési pozíciókat töltött be – pl. kisformátumú áruházakért felelős területi vezető, a DS Prague üzletvezetője és hipermarketekért felelős területi vezető (Area Manager for Hypermarkets). 3 éven át csehországi és szlovákiai kisméretű áruházakért felelős igazgatóként) dolgozott, majd egy éven át a teljes közép-európai régióra nézve betöltötte ezt a pozíciót. A kisformátumú áruházak irányításának 3 éve alatt Martin ügyvezetőként a Zabka franchise-üzletágért is felelt Csehországban. A kisformátumú és a franchise-működés terén szerzett tapasztalatok birtokában 2016 márciusában Lengyelországba költözött kiskereskedelmi igazgatóként. 2017 áprilisában nevezték ki lengyelországi ügyvezető igazgatóvá.

Ela Golab Közép-európai HR igazgató

Ela felelős a Tesco munkavállalóiért Közép-Európában. Fő feladata, hogy biztosítsa a szervezet számára az üzleti stratégia megvalósításához szükséges tehetséges munkatársakat, megfelelő képességeket, üzleti szükségletekhez igazított agilis struktúrákat és azt a nagyszerű kultúrát, amelyben a kollégák számtalan fejlődési lehetőséghez jutnak, és élvezik, hogy a Tescónál dolgozhatnak.

Ela 2006-ban, lengyelországi vállalati kapcsolatokért felelős vezetőként csatlakozott a Tescóhoz, ahol a belső és külső kommunikációért felelt, és elindította az első lengyelországi közösségi programot. Két évvel később a HR csapathoz került oktatási és fejlesztési vezetőként, ahol egyéb kezdeményezések mellett fontos szerepe volt az „Erős vezetés – jobb eredmények” című kiterjedt vezetésfejlesztési program kidolgozásában. 2010-ben HR igazgatóvá nevezték ki Lengyelországban, ahol az volt a feladata, hogy a képességek és a tudás fejlesztésének biztosításával, befogadó kultúra megteremtésével és az üzleti stratégia megvalósítását szem előtt tartó vezetői készségfejlesztéssel nagyszerű munkahellyé tegye a Tescót Lengyelországban.

Az összevont közép-európai vezetőség létrehozásakor kiskereskedelmi HR igazgató lett. Ebben a pozícióban a dolgozókat érintő különböző alapfolyamatok piacok közötti összehangolása, az áruházak új, észszerűbb, támogató vezetői struktúráinak kiépítése, és a vezetőket és a munkatársakat egyaránt támogató dolgozói partnerhálózat kialakítása volt a feladata. 2018 júniusa óta közép-európai HR igazgató.

 

Ela örömét leli a képességek fejlesztésében és építésében. Örömmel osztja meg a Tescón kívül szerzett tapasztalatait. Korábban egy országos műsorközvetítővé vált start-up rádióállomás munkatársa, egy televíziótársáság marketingigazgatója és a Philip Morris vállalati kapcsolatokért felelős vezetője volt, ahol a fiatalkorúak dohányzásmegelőzését szolgáló CSR-programokon dolgozott.