Sokszínűségi jelentés 2022.

Vezérigazgatói köszöntő

 

Felelős cégként hiszünk abban, hogy van lehetőségünk és képességünk arra, hogy jobbá és élhetőbbé tegyük a világot, ahol élünk. Éppen ezért küldetésünk, hogy napról napra többet tegyünk vásárlóinkért, a közösségekért és bolygónkért, ami talán még sosem volt fontosabb, mint ezekben a nehéz időkben.

Egy újabb rendkívüli évet élünk, hiszen két évnyi pandémia után a szomszéd országban zajló háborús helyzettel és közben egy rendkívül nehéz inflációs környezettel is szembe kell néznünk, amelynek hatására megnövekedtek a családok terhei.

Rendkívül büszke vagyok a tescós csapat minden tagjára, hiszen kollégáink a háború kitörése után 48 órán belül reagáltak, az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül segítséget nyújtottak, megszervezték az eddigi leggyorsabb adománygyűjtő kampányt, és önkéntesként segítettek a menekültközpontokban. Továbbá az élelmiszergyűjtés, a humanitárius, pénz- és termékadomány mellett munkalehetőséget is biztosítottunk az Ukrajnából érkezőknek.

Ugyanakkor nem feledkeztünk meg azokról sem, akiknek a megnövekedett megélhetési költségek nehézséget jelentenek. Ezekben az óriási kihívásokkal teli időkben is vásárlóink mellett állunk, és célunk, hogy csökkentsük a háztartásokra nehezedő nyomást. Árgaranciás termékeinkkel és Clubcard programunkkal igyekszünk a bevásárlást még olcsóbbá tenni, nyugdíjas vásárlóink pedig keddenként 5% kedvezménnyel vásárolhatnak nálunk.

A válság és nehézségek ellenére transzparensen és konzekvensen haladunk kollégáinkat érintő terveinkkel, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy munkatársaink számára, akik működésünk tartópillérei, a lehető legjobb munkahely legyünk.

A Tesco az egyenlő bérezés elvét követő vállalat. Tavaly az első Sokszínűségi riportunk részeként közzétettük adatainkat a férfiak és nők összkeresete közötti különbségekről, Magyarországon egyedülálló módon. Ígéretünket betartva idén is transzparensen publikáljuk ezeket a 2022-es jelentés részeként. Továbbra is azon dolgozunk, hogy olyan környezetet teremtsünk, ahol kollégáink számára azonos karrierlehetőségeket biztosítunk. Az idei év során tovább tudtuk növelni a női vezetők arányát: 93 női áruházvezetőnk van, és a 10 fős hazai vezetőségből 5 nő. Célunk, hogy ezt még tovább fokozzuk, elősegítve kolléganőink szélesebb körű képviseletét az áruházvezetői, az adminisztratív vezetői és a felsővezetői pozíciókban.

Örülök, hogy idén is kibővítettük a családok számára biztosított juttatásokat, és még jobban támogatjuk a tartós távollétről visszatérő kollégáinkat is. A Tescónál fontos számunkra a sokszínűség és befogadás. Nagy hangsúlyt fektetünk a megváltozott munkaképességű dolgozók toborzására és megtartására. Ennek eredményeként az év eleje óta 3,8%-ról 4,4%-ra emelkedett az áruházainkban foglalkoztatott megváltozott munkaképességű dolgozóink aránya, valamint elindítottuk a megváltozott munkaképességű dolgozók toborzását támogató Nagyköveti programunkat is.

Erőfeszítéseinket és munkánkat a külvilág is elismeri. Idén megkaptuk például többek között a HBLF – Üzleti Élet a Sokszínűségért díjat, a Családbarát Munkahely tanúsítványt és a HRKOMM Award Sokszínű munkahely kategóriában az arany szintű elismerést is.A cég vezetőjeként büszke vagyok arra, amit eddig elértünk, de leginkább arra, hogy transzparensen mutatjuk be azt, hogy hol tartunk most és azt is, hol és miben tudunk még fejlődni.Szeretném megköszönni vásárlóinknak, közösségeinknek és kollégáinknak, hogy velünk tartanak ezen az úton, hiszen csak együtt tudunk átfogó pozitív változást elérni.

Pálinkás Zsolt

 

 

Ha többet szeretne tudni karrierlehetőségeinkről, kérjük, látogasson el karrieroldalunkra: karrier.tesco.hu