A 2022-es Sokszínűségi jelentésről

A Tescónál küldetésünk, hogy napról napra többet tegyünk a vásárlókért, a közösségekért és bolygónkért. Küldetésünk határozza meg üzleti stratégiánkat, szolgál iránytűként döntéseink meghozatalakor, egyben munkahelyi kultúránk meghatározó pillére.

Céljaink elérése a kollégáinkkal kezdődik – így tudjuk biztosítani, hogy munkatársaink részesei legyenek az általunk kiszolgált közösségeknek.

A Tescónál mindenkit szívesen látunk. Értékeljük és tiszteletben tartjuk a különbségeket, így kollégáink önmaguk lehetnek, és minden nap egy kicsit jobban tudják kiszolgálni sokszínű vásárlóközönségünket.

Tavaly tettük közzé első alkalommal Sokszínűségi jelentésünket, amely a sokszínűséggel és a befogadással kapcsolatos terveinket, stratégiánkat és eddigi eredményeinket foglalta össze.

A 2022-es jelentésben bemutatjuk az első beszámoló megjelenése óta megtett utunkat, új kezdeményezéseinket és jó gyakorlatainkat, illetve meghatározzuk azokat a területeket, ahol van még tennivalónk.

Ellentétes hivatkozás hiányában a riportban feltüntetett valamennyi adat a 2022. június-júliusi állapotot tükrözi.

Sokszínűségi stratégiánk

A sokszínűséggel és befogadással kapcsolatos alapelveink átláthatóak és világosak.

Céljaink egyértelműek:

  • Olyan munka-és bevásárlóhely legyünk, ahol a másság minden formáját elfogadjuk, értékeljük és tiszteletben tartjuk, ahol mindenkit szívesen látunk, és minden nap egy kicsit többet teszünk sokszínű vásárlóközönségünkért.
  • A sokszínűség és a befogadás élenjárói szeretnénk lenni a kiskereskedelemben.

 

Sokszínűségi stratégiánk három gyakorlati pillérre épül:
  • Vezessünk és mutassunk példát: a befogadás kultúrájának megteremtése és fejlesztése olyan vezetőkkel, akik értékelik csapataikban a sokszínű tehetséget.
  • A befogadás beépítése minden tevékenységünkbe: a befogadást ösztönző vállalati irányelvek, normák, folyamatok a munkavállalói életciklus minden pontján.
  • A kollégák sokszínű csoportjainak támogatása: a különböző csoportokban az összetartozás érzését keltő, befogadó munkahely kialakítása, elsősorban a fiatal kollégákra, a nőkre és a hátrányos helyzetű csoportokra (pl. etnikai kisebbségek, LMBT+, fogyatékkal élők) összpontosítva.

Letölthető dokumentumok

A 2022-es Sokszínűségi Riport legfontosabb eredményeinek összefoglalója
A 2022-es Sokszínűségi Riport legfontosabb eredményeinek összefoglalója PDF 1,9MB