A Tescónál mindenkit szívesen látunk

A mindenkit befogadó kultúra ápolása számunkra több egyszerű feladatnál. Olyan törekvés, amely tükrözi, kik vagyunk, hogyan gondolkodunk, milyen értékek mentén éljük mindennapjainkat. Meghatározza, hogyan kommunikálunk egymással, és segít, hogy a vezetők tisztelettel és támogatóan forduljanak beosztottjaik felé.

A befogadó kultúra kialakítása

A befogadó munkahely kialakításához szükséges viselkedési minták fejlesztése a Tesco mint szervezet egyik legfontosabb feladatainak egyike.

Befogadási e-learning workshopokat szervezünk munkatársaink számára, hogy mindenki egyformán tisztában legyen a befogadás és a sokszínűség fontosságával a vállalat minden szintjén. A mai napig több mint 2859 kolléga végezte el ezt a tanfolyamot, amely kötelező képzéssé vált minden újonnan belépő számára.

Ebben az évben kezdtük el megtartani a „Sokszínű Pszichológiai Biztonság” képzést. Büszkék vagyunk arra, hogy az év végéig 400 vezetőnk vett, illetve vesz részt ezen a fontos tréningen. Az itt szerzett ismeretek segítenek beazonosítani és leküzdeni az előítéleteket, és hozzájárulnak a befogadóbb vállalati kultúra megteremtéséhez.

Minden vezetőnk elvégezte a „Befogadási mesterkurzus” (Masterclass Inclusion) képzést, 28 vezetőnk pedig részt vett a „Human Library” foglalkozáson, amelynek segítségével megtapasztalhatta, milyen érzés másnak, speciális képességekkel élőnek lenni a mai társadalomban, illetve lehetőséget kapott beazonosítani saját előítéleteit és azt, hogy ez milyen hatással van vezetői stílusára.

Géczi Gabriella, országos képzés- és fejlesztésvezető

„Izgalmas és kihívást jelentő téma a sokszínűség és befogadás, büszke vagyok arra, hogy a Tescónál trénerként foglalkozhatok vele. A felkészülési folyamat során sokat tanultam magamról, képes voltam tudatosítani a saját előítéleteimet. A több oldalról megszerzett tudást és tapasztalatot vittem tovább a tréningekre, ahol nagyon mély és értékes beszélgetéseken keresztül helyeztük új megvilágításba a sokszínűség és befogadás kérdéskörét. Számomra az önismeret és a nyitottság a kulcs ahhoz, hogy biztonságos munkakörnyezetet teremtsünk. Az általam vezetett tréningek célja az volt, hogy minden vezető megtalálja a saját szerepét és hangját ebben a folyamatban.”

A „Te hozzájárulásod” teljesítményfilozófia jegyében vezetőink feladatává tettük a befogadó és támogató kultúra megteremtését, mérve azt, hogy MIT csinálunk, és azt is, hogy HOGYAN tesszük ezt. Az éves bónusz egyéni elemét is ez a módszertan határozza meg.

Szeretnénk, ha vállalatunk tükrözné az általunk kiszolgált közösségeket. Ennek érdekében új mérőszámot vezettünk be a felsővezetők teljesítményrészesedési tervébe, amely nemi és etnikai célokat határoz meg a globális felsővezetés sokszínűségének növelésére.