Az ukrajnai menekültek támogatása

Mindannyiónkat megérintett a február végén Ukrajnában kezdődött fegyveres konfliktus, ami több millió ember életére van pusztító hatással. Stratégiai partnereinkkel karöltve ezért számos kezdeményezést indítottunk el az országból elmenekült, az Ukrajnában segítségre szorulók, valamint az érintett kollégák támogatására.

A háború kitörését követő napokban az elsők között reagálva indítottunk útjára egy kamionnyi tartós élelmiszert az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai képviselete számára, amit azóta továbbiak követtek, eddig összesen több mint 15 millió forint értékben.

48 óra leforgása alatt megszerveztük és elindítottuk a korábbi hasonló akciók mintájára épülő közös kuponos adománygyűjtő kampányunkat a Segélyszervezettel, a megvásárolt adománykuponokból befolyt bevételt pedig megdupláztuk. Így összesen 103 millió forinttal támogattuk a szervezet munkáját a Határtalan Segítség programban.

Azokra is gondoltunk, akik közép- és hosszú távon terveznek Magyarországon maradni. Számukra a budaörsi központi irodában, a budapesti Tesco Business Services központban, illetve a fővárosi és határmenti áruházakban, valamint logisztikai központjainkban kínálunk munkalehetőséget. A jelentkezőknek a Tesco segítséget nyújt a foglalkoztatáshoz szükséges hivatalos iratok ügyintézésében, illetve támogatja az ezzel kapcsolatos költségek fedezését.

A Segélyszervezet által a BOK csarnokban kialakított tranzitváróban tartózkodó, illetve átutazó menekültek ellátásához biztosítottunk mintegy 6,3 millió forint értékű élelmiszer-felajánlást.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül termékeket adományoztunk összesen 15 millió forint értékben.

A Tesco Csoport 1 millió fontot adományozott a Vöröskereszt Ukrajnai Válság Alapjának, hogy támogassa munkájukat.

Iván Árpád és Iván Éva, áruházi eladók, Budapest –Pagony utca

„Ukrajnából elmenekülve Budapesten, a Pagony Expressztől pár utcányira sikerült lakást találnunk. Szerettünk volna a közelben elkezdeni dolgozni, mivel tudtuk, hogy nem lesz már lehetőségünk visszatérni régi otthonunkba. A sok nehézség után, amin keresztülmentünk, itt lehetőséget kaptunk egy új élet elkezdésére. Szeretünk a csapatban dolgozni, nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot mindenkivel. Külön öröm számunkra, hogy anyagi támogatást kaptunk a vállalattól a lakhatásunk fedezésére, és azt is nagyra értékeljük, hogy minden héten kapunk gyümölcsöt. Gyermekünket felvették a közeli iskolába, ami szintén nagy segítség, a munkaidőnket pedig igyekszik úgy beosztani a vezetőnk, hogy valamelyikünk mindig tudjon gondoskodni a fiunkról. Hálásak vagyunk, hogy itt támogatásra, befogadásra és elfogadásra találtunk.”