Intézkedéseink

Az elért számos siker ellenére még sok a teendőnk a befogadás és a sokszínűség terén. Folytatnunk kell a valóban befogadó kultúra kiépítését, ahol mindenkit szívesen látnak, és ahol mindenki megtapasztalja az összetartozás érzését. Sokszínűségi stratégiánk három pillérből áll, amelyek mindegyike különféle támogató tevékenységekre épül.

A befogadás és a sokszínűség tudatosítása.

 • Továbbra is megünnepeljük a befogadással és sokszínűséggel kapcsolatos jeles napokat (pl. a fogyatékossággal élők világnapját, a nemzetközi nőnapot stb.), ezzel is a témára irányítva a figyelmet.
 • Sokszínű munkatársi közösségünk segítségével törekszünk vásárlóink különböző igényeinek jobb megértésére és kielégítésére.
 • Tovább szélesítjük a sokszínűség fogalmának meghatározását.
 • Évente közzétesszük sokszínűségi adatainkat, terveinket és eredményeinket.

Közép- és felsővezetőink példát mutatnak a befogadás terén és üdvözlik a sokszínűséget.

 • Az év végéig minden vezetőnk részt vesz a „Sokszínű pszichológia biztonság” egész napos képzésen.
 • Növeljük a megváltozott munkaképességű munkatársak arányát, és folytatjuk a nagyköveti programon keresztül a kollégáink elkötelezését.
 • Figyelemmel kísérjük azon fiatalok teljesítményét, akik az áruházainkban töltik a szakmai gyakorlatukat, és karrierlehetőséget ajánlunk tehetséges végzős tanulóinknak. 

A befogadás szerves része minden kolléga teljes munkahelyi életciklusának.

 • Frissítjük munkaerő-felvételhez, belépéshez és kilépéshez kapcsolódó anyagainkat annak érdekében, hogy nyelvezetük és képi világuk jobban tükrözze értékeinket.
 • Továbbképezzük munkaerő-felvételért felelős vezetőinket a befogadó toborozás témakörében.
 • Új akadálymentességi funkciókat építünk be az munkaerő-felvételi és belépési folyamatokba.
 • Az elfogultság minimalizálása érdekében a befogadást szem előtt tartva felülvizsgáljuk a tehetség- és a teljesítménymenedzsment-folyamatokat.

Kitekintés

A következő évben megsokszorozott erővel igyekszünk beépíteni a sokszínűséget és a befogadást vállalati kultúránkba, és mérhető célok alapján biztosítjuk elszámoltathatóságunkat.

Továbbra is figyelemmel kísérjük a nők arányát a munkavállalói, illetve vezetőségi szinten, és törekszünk arra, hogy jövő októberre elérjük 50%-os arányukat a felsővezetői pozíciókban. Változatlanul prioritásként kezeljük, hogy több fiatal jelentkezőt vegyünk fel.

Erőteljesebben törekszünk fogyatékossággal élő kollégák felvételére, valamint környezetünk akadálymentesítésére – fizikai és mentális értelemben.

Szécsi Kriszta, áruházi eladó, Budapest – Népszínház utca

„6 évesen egy betegség miatt elveszítettem a hallásomat. Iskolás koromban kezdtem a pingponggal foglalkozni, később a lengyelországi Európa-bajnokságon csapatban és párosban is harmadikok lettünk, a budapesti Európa-bajnokságon pedig csapatban aranyérmet nyertünk. 2017-ben kezdtem a Megaparkban, 3 éve pedig a Népszínház utcai Expresszben dolgozom 6 órában. Itt sok mindenhez kell érteni: kasszázni, árut tölteni, pékégben dolgozni. Nagyon élvezem, hogy ilyen változatos a munka. A főnököm többször mondta, hogy nagyon büszke rám. Ő az egyik legnagyobb támogatóm, mindenben segít, hogy össze tudjam egyeztetni a sportot a munkával. A távlati terveim között szerepel, hogy eljussak a tajvani világbajnokságra, három év múlva pedig a Siketolimpiára Japánba.”