| LGBT+

LGBT+

A Tescónál arra törekszünk, hogy mindenki érezze: elismerik és tisztelik. Családpolitikánk befogadó, és családi állapottól vagy nemi irányultságtól függetlenül mindenkinek azonos bánásmódot biztosít.

Ettenberger Dániel, áruházvezető, Vác

“Lassan 10 éve vagyok a vállalatnál, diákpénztárosként kezdtem a Köki nyitásakor. Az évek alatt bármilyen pozícióban is dolgoztam, sosem éreztem, hogy szexuális orientációm miatt másképp kezelnének. Érdekes tapasztalás ugyanakkor, hogy női vezetőim talán egy árnyalattal fogékonyabbak: velük bármikor nyíltan és őszintén tudtam beszélgetni másságomról. Egy barátom szerint nem elfogadni kell, hanem tudomásul venni, hogy mi így vagyunk teljes értékűek és boldogok.  A mindennapi munka során azonban nem ez határoz meg, ez csak egy plusz színe a személyiségemnek.”

Gábor Andrea, területi vezető - Daniról

„Danit kivételesen tehetséges vezetőnek tartom, aki szabálykövető, innovatív, kiváló csapatjátékos, megtalálja az egyensúlyt a kommunikációban. Ha rákérdeznek, hogy mit gondolok arról, hogy ő más, az első reakcióm: igen, tudom, de ez miért fontos? Nem téma sem köztünk, sem a régióban. Ő egyszerűen egy jó vezető. Dani a helyén kezeli a vállalatnál betöltött szerepét és erre fókuszál, mert egy olyan vállalatnál dolgozik, ahol az esély biztosított, és ahol a régió, amiben közvetlenül dolgozik, az elért eredményei alapján ítéli meg.
Előítéletei mindenkinek vannak, de fontos ezeket tudatosítani, majd tudatosan a helyükre tenni. Mindannyiunk kötelessége, hogy befogadók legyünk és egyenlő megítélést biztosítsunk, mert sosem tudhatjuk, hogy mi miben vagyunk mások a többiek szemében.”