Átlátható bérpolitika

A Tesco az egyenlő bérezés alapelvét követő munkáltató. Minden pozíciónak meghatározott bére vagy az irodai munkavállalók esetében bérsávja van, amely független attól, ki tölti be az adott munkakört.

A nagyobb átláthatóság iránti elkötelezettség jegyében a kollégák fizetésének éves elemzését is elvégeztük. Más szervezetekhez hasonlóan nekünk is folyamatosan kihívást jelent a bérkülönbségek kiigazítása, amihez növelnünk kell a nők arányát a vezetői szintek mindegyikén. Ehhez új kezdeményezéseket kell indítanunk és intézkedéseket kell hoznunk, hogy valódi változásokat érjünk el.

Bár a női és a férfi munkavállalóknak hasonló lehetőségeik vannak, ez nem jelenti azt, hogy egyforma karrierutat járnak be. Szakmai életük függhet a szektortól, ahol dolgoznak, a szervezeten belüli akadályoktól és magánéleti döntéseiktől. Az egy vállalatnál dolgozó nők és férfiak átlagbérének összehasonlítása – azaz az összkeresetek közötti különbségek elemzése – jó lehetőséget ad arra, hogy lássuk, hol kell támogatni a vállalati hierarchia különböző szintjein a nők szakmai előmenetelét.

Az összkereset-különbség kiszámításához az Eurostat módszertanát használtuk, amely figyelembe veszi az alapbért, a műszakpótlékokat, a túlórákat és egyéb bérelemeket.

A Tesco három országban működik Közép-Európában (CE): Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában. A közép-európai régióban a Tesco külön vezetői csapattal rendelkezik mindhárom országban, és egyes funkciók (például a pénzügyi, a személyzeti és a technológiai) az összes közép-európai piacon megtalálhatók.