Fiatal kollégák

Sok szervezet fontosnak tartja, hogy a munkába álló kollégák új generációja képzett és a feladatkör minden követelményére felkészült legyen. A fiatalabb munkavállalók új ötletekkel és friss szemlélettel járulhatnak hozzá a vállalat előtt álló problémák megoldásához. Segíthetnek a munkáltatónak abban is, hogy jobban megismerje az új vásárlói piacok jellegzetességeit.

A fiatalabb kollégák gyakran egyenesen az oktatásból és/vagy munkatapasztalat nélkül érkeznek a munkahelyre. Ezt óriási változásként élhetik meg, különösen, ha olyan iskolai háttérből jönnek, ahol sok éven át a tanárok szabályai, illetve irányítása mellett élték mindennapjaikat. Ezért előfordulhat, hogy a foglalkoztatásuk kezdetén nagyobb támogatásra és rugalmasabb vezetői hozzáállásra van szükségük, amíg megszokják a munkahelyi környezetet. Ha azonban a megfelelő módon segítik őket, a fiatalabb kollégák gyorsan a csapat képzett és értékes tagjaivá válhatnak.

A Tesco jól működő, értékvezérelt, befogadó kulturális normákat követő munkáltató, amely lehetővé teszi, hogy a fiatalok már első munkahelyükön betekintést nyerjenek egy modern szervezet és vállalat működésébe. Fiatal kollégáinknak sokféle fejlődési lehetőséget biztosítunk: például „on the job” és e-learning szakmai képzéseket, vezetői készségek fejlesztését mentori támogatással vagy angol nyelvtanulási lehetőséget a Voxy online platformmal.

A kollégáink 10,3%-a 18-24 év közötti fiatal munkavállaló, ami 3%- os növekedést jelent a 2021-ben publikált adatokhoz képest.
Az eredmény annak köszönhető, hogy Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi szakképző helye vagyunk, és célunk, hogy a nálunk végzett diákok minimum 10%-a itt kezdje el a karrierjét.

 

Adataink szerint a 18-24 éves produktív korosztályban a társadalmi átlagnál (12%) kevesebb munkavállalót foglalkoztatunk.

Munkavállalók kor szerinti megoszlása