Fiatal vezetőknek szóló programok

Fiatal vezetőknek szóló programjainkat olyan frissen végzett fiataloknak szánjuk, akik áruházainkban vagy raktárainkban szeretnének felsőfokú végzettséget nem igénylő vezetői pozíciót betölteni. Ezek a programok célzott képzést biztosítanak a csapatvezetéshez szükséges szakmai és szociális készségek elsajátításához. A program betekintést kínál fiatal vezetőink számára a vállalat közép- és felsővezetőinek tevékenységébe, és így olyan kollégák munkájára is ráláthatnak, akikkel egyébként nem kerülnének közvetlen munkakapcsolatba.

Ez a találkozás a különböző munkahelyi felelősségi és szerepkörökkel és személyekkel segíti fiatal vezetőjelöltjeinket abban, hogy jobban megértsék működésünket, elindítja őket karrierútjukon, és felkészíti őket arra, hogy idővel vezető pozíciót töltsenek be a Tescónál.

Tóth Nikolett, Young Leaders program

„Eleinte diákként dolgoztam a kecskeméti hipermarketben. Később jelentkeztem a Young Leaders programra, és a gyakornoki képzés felénél már felkérést kaptam a Bimbó utcai Tesco Expressz vezetésére. Vegyes érzéseim voltak. Egyrészt nagyon örültem, hogy boltot kaphatok már a program vége előtt, és nagyon hálás voltam a feletteseim belém vetett bizalmáért. Másrészt aggódtam, hogy nem vagyok elég felkészült és nem fogok megfelelni az elvárásoknak. Az első 3-4 hónap nehéz volt, de a kinevezéshez szükséges vizsgákra való felkészülés segített, hogy magabiztosabb legyek a rutinok ismeretében, ezáltal a saját tudásomban is. Illetve nagyon sok segítséget kaptam a feletteseimtől és a mentoromtól. Még mindig sok fejlődés és tanulás vár rám, de már sokkal magabiztosabban kezdek bele egy-egy új feladatba, mint az első időszakban.”