|

Erdők

Az erdők kritikus szerepet játszanak globális ökoszisztémánkban. Határozott törekvésünk, hogy sajátmárkás termékeink alapanyagait (ideértve a pálmaolajat, a fa-/papírtermékeket és a szóját) erdőpusztítás nélkül szerezzük be.

Kakaó.

A Tesco márkájú csokoládék 100%-a rendelkezik az UTZ (Rainforest Alliance) tanúsítványával, és az idén tervezzük az Ethical Tea Partnership által tanúsított Tesco márkájú tea bevezetését is. Az UTZ tanúsítvány azt bizonyítja, hogy a termék alapanyagait kizárólag felelős kakaótermelési forrásból szerezték be.

Fa/papír.

Felelős kitermelés esetén a fa is lehet fenntartható anyag. 2019-ben közép-európai sajátmárkás fa-/papírtermékeink 94%-a rendelkezett FSC-/PEFC-tanúsítással, vagy származott újrahasznosításból.

Pálmaolaj.

A számos élelmiszer és egyéb termék alapanyagául szolgáló pálmaolaj iránti növekvő kereslet egyre nagyobb fenyegetést jelent az erdők és a biodiverzitás megóvása szempontjából. 2019-ben továbbra is gondoskodtunk róla, hogy a közép-európai termékeinkhez felhasznált pálmaolaj 100%-a rendelkezzen a Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) tanúsítványával.

Szója.

A szója iránti kereslet élénkülésével egyre erősebb terhelés éri az értékes erdő-ökoszisztémákat, ezért rendkívül fontos, hogy az élelmiszeripar összefogjon annak érdekében, hogy a növekvő igények kielégítése a termőterületek bővítése helyett a terméshozam növelésével valósuljon meg. 2019-ben igyekeztünk pontosan feltérképezni közép-európai szójafelhasználásunkat, és az így szerzett adatok alapján fenntartható terveket készítünk a jövőre nézve.