|

Tartósélelmiszer-gyűjtés

Tartósélelmiszer-gyűjtés

A felelős és sikeres élelmiszer-szállítási programok kidolgozásával hatékony segítséget tudunk nyújtani az embereknek. 2014 óta szorosan együttműködünk a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel élelmiszer-feleslegünk helyi közösségek rászorulóihoz történő felelős eljuttatásában. Tartósélelmiszer-gyűjtő akciókat is rendszeresen szervezünk velük kiválasztott áruházainkban, ahol vásárlóinkat bátorítjuk, hogy adományozzanak élelmiszert a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnerszervezeteinek.

A 161 áruház részvételével zajló, tavalyi magyarországi gyűjtésben közel 200 tonna, azaz 500 ezer adag ételnek megfelelő adomány gyűlt össze. 2015 óta 888 tonna, azaz összesen 2 220 000 adag étellel egyenértékű élelmiszer-adományt gyűjtöttünk össze.

 „Óriási segítség ez a rászorulóknak, hiszen akad, akiknek a napi betevőt is kihívás beszerezni, így azonban ők is jóllakottan várhatják az ünnepeket. Az adományozott élelmiszerekből számos hátrányos helyzetű családot tudunk támogatni, a Tesco által felajánlott összeg pedig egész évben segítséget nyújt szervezetünknek, hogy élelmiszert juttassunk el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.” - Cseh Balázs, elnök, Magyar Élelmiszerbank Egyesület

 A Tesco is hozzájárul a gyűjtéshez.

A Tescónál hagyomány, hogy karácsony közeledtével a vásárlók és a munkatársak is segítenek szebbé varázsolni a hátrányos helyzetben élők ünnepét. Évek óta támogatjuk az Élelmiszerbank év végi tartósélelmiszer-gyűjtését, amikor a vásárlók által felajánlott élelmiszereken felül az összegyűlt adományok értékének 20 százalékának megfelelő összeggel az Egyesület működéséhez is hozzájárulunk. A 2019-ben összegyűlt közel 200 tonna adományt további 21,5 millió forint pénzbeli támogatással egészítette ki a vállalat.