|

Tesco Angyal Alapítvány

Tesco Angyal

Rendkívül büszkék vagyunk a személyes nehézségekkel küzdő kollégáink megsegítésén fáradozó Tesco Angyal Alapítványunkra. A Tesco Angyal eddig közel 500 kollégának nyújtott segítséget Közép-Európa-szerte, Magyarországon 2019 óta működik.

Az alapítvány indulását több olyan kezdeményezés előzte meg, melyek során kollégáink fogtak össze azért, hogy bajba jutott munkatársaikat támogassák. A Tesco vállalati szinten 2019 áprilisában az alapítvány létrehozásával örömmel állt be eme segítő kezdeményezések mögé. A támogatási alapot kollégáink önkéntes adományai adják - a legalacsonyabb felajánlható összeg 100 forint – és a Tesco minden egyes befizetett forintot megdupláz. Az alapítvány kuratóriuma havonta dönt arról, hogy kik azok a segítségre szoruló, illetve a pályázati feltételeknek megfelelő kollégák, akiket az adott hónapban támogatni tudunk.

Számos megható történetről hallhattunk az alapítvány indulása óta. Tavaly szeptemberben egy fogyatékkal élő gyermekét egyedül nevelő részmunkaidős kollégánknak tudtunk segítő kezet nyújtani. A kisfiú koraszülöttként, oxigénhiánnyal jött a világra, s folyamatos ápolásra szorul. Számtalan olyan eszköz létezik, amely megkönnyítheti szülő és gyermeke mindennapjait, ezek beszerzése azonban sajnos nagyon költséges. Munkatársunk egy állítógépet szeretett volna vásárolni a kisfiú mozgáskoordinációjának, illetve agyműködésének fejlesztésére. Kollégáink összefogásának köszönhetően az eddigi egyik legnagyobb összeggel támogathattuk a családot.

„Hihetetlenül jó érzés, amikor kollégánknak vagy családtagjának igazi segítséget tudunk nyújtani, és tudjuk, hogy jó helyre kerül a támogatás. Fantasztikus látni, hogy összefogunk egymásért. Akár kérés nélkül is. Nagyon nagy büszkeséggel tölt el, hogy ezt koordinálhatom.”  - Tóth Andrásné, Tesco Angyal Alapítvány koordinátor