|

Munkatársaink

Alapértékeink egyike, hogy úgy bánunk mindenkivel, ahogy szeretnénk, hogy velünk bánjanak. Biztosítani kívánjuk, hogy minden munkatársunk önmaga lehessen, és lehetőséget kapjon a fejlődéshez a Tescónál. Világszerte több mint 400 ezer embernek adunk munkát, közülük közel 14 ezernek Magyarországon. Emellett emberek millió dolgoznak ellátási láncunkban. Határozott törekvésünk, hogy méltányos, tisztességes és biztonságos munkavégzést tegyünk lehetővé mindannyiuk számára.

Nekem való munkahely

Elkötelezetten támogatjuk kollégáinkat. Hogy még jobban oda tudjunk figyelni a véleményükre, 2019/20-ban új formát kapott a „Számít a véleményed” felmérés, amelynek révén gyorsabban értesülhetünk kollégáink hangulatáról, és célzottan reagálhatunk rá. Magyarországi kollégáink 74,4%-a vett részt januári éves felmérésünkben, és 74%-uk nyilatkozott úgy, hogy nagyszerű munkahelynek tartja a Tescót. Ez minden idők legmagasabb elégedettségi aránya.

„Inspiráló Magyarország legnagyobb kiskereskedelmi láncánál dolgozni, és örülök, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy a munkámat valóban rugalmasan végezzem.” – Garimberti Marietta, digital campaigns and social media specialista

Foglalkoztatás és készségfejlesztés

Az előrejutáshoz szükséges készségek és lehetőségek fejlesztése.

Szeretnénk minél képzettebb munkatársakkal dolgozni, ezért komoly összegeket fordítunk a Tesco munkavállalóinak oktatását és készségfejlesztését segítő foglalkozásokra. Külső intézményekkel is együttműködő saját oktatási egységünk, a Tesco Akadémia sokféle tanfolyamot és államilag elismert képzést indít, ahol kollégáink értékes ismereteket sajátíthatnak el egyéni karrierútjuk alakításához. A Tesco Akadémia tavaly több mint 3422 munkavállalót oktatott.

Határozott törekvésünk, hogy segítséget nyújtsunk a fiataloknak a munkaerőpiaci lehetőségeiket bővítő készségek elsajátításában és karrierjük elindításában. Folyamatosan keressük a vállalatunk jövőjét biztosító, fiatal és motivált munkatársakat. Több mint ezer, 25 év alatti kollégát foglalkoztatunk fő- vagy részmunkaidőben, elsősorban áruházainkban, de központi irodáinkban is. A munkatapasztalat szerzésének támogatására gyakorlati helyeket kínálunk a kereskedelmi szakiskolai tanulók számára, és áruházi kereskedelmi gyakorlattal segítünk, hogy a fiatalok kipróbálhassák magukat a kiskereskedelemben. 85 magyarországi áruházunkban 908 szakiskolai tanuló volt szakmai gyakorlaton az előző évben.

Együttműködünk iskolákkal és a kormányzattal az új szakmát tanuló, nem a Tesco alkalmazásában álló felnőttek gyakorlati képzésében is. A tavalyi évben 880 fő 25 évnél idősebb, iskolai végzettséggel nem rendelkező vagy munkanélküli felnőtt kapott gyakorlati képzést, és szerzett új szakmát a Tescóban. A megszerzett végzettség az EU egész területén érvényes.

Juttatások és elismerés

Kollégáinknak versenyképes juttatási csomagot kínálunk munkájuk elismeréseként. A Tesco által fizetett legalacsonyabb alapbér 2020 márciusától bruttó 225.000 forint, míg az elérhető legalacsonyabb bércsomag (alapbér, átlagos pótlékok) a cafetériával együtt 2020. március – augusztus között bruttó 275.000 forint, majd szeptembertől bruttó 289.000 forintra emelkedik.

2020-ban bruttó 3,8 milliárd forintot fektettünk bérekbe.  Ezen felül áruházi és logisztikai központokban dolgozó munkatársaink rendkívüli helytállását a COVID-19 helyzet során további bruttó 40.000 forintos Elismerés bónusszal köszöntük meg március és április hónapban.

A folyamatosan fejlesztett bércsomag mellett egyéb juttatásokat is biztosítunk munkatársainknak cégünk sikerében játszott szerepük elismeréseként:

  • évi maximum 240ezer Ft kedvezmény a Tesco áruházakban
  • évi 193200 Ft cafeteria-csomag
  • minden tescós munkavállaló és (vele egy háztartásban élő) családtagja számára ingyenes lelki, jogi, pénzügyi segítséget, tanácsadást nyújtunk
  • karácsonyi, húsvéti és egyéb aktivitásokhoz köthető dolgozói kedvezménykuponok, kedvezményes mobiltelefon-előfizetési, családi és egészségbiztosítási, valamint bankszámla-vezetési csomagok