|

Sokszínűség és befogadás

A Tescónál mindenkit szívesen látunk.

A befogadás azt jelenti a Tescónál, hogy mindenkit szívesen látunk. Értékeljük az egyéniséget, az egyediséget, és mindenkit méltányos és tiszteletteljes bánásmódban részesítünk. Folytatjuk annak a befogadó kultúrának az építését, amely révén kiteljesíthetjük a sokszínű munkaerőben rejlő értékeket. Ez elősegíti a sikeres működést, és egyben az általunk kiszolgált közösségek sokszínűségét is tükrözi.

Ezért Magyarországon 2019. október 4-én aláírtuk a Sokszínűségi Egyezményt. A Sokszínűségi Egyezmény (Diversity Charter) az Európai Bizottság által támogatott nemzetközi kezdeményezés, amelynek résztvevői vállalják, hogy lépéseket tesznek a munkahelyi egyenlőség és sokszínűség ösztönzésére.

“Büszkék vagyunk rá, hogy sokan sokfélék vagyunk a nagy tescós családon belül. Sokszínűségünk megélése tesz minket nyitottabbá és elfogadóbbá, s ez a mindennapi munkánkban is nagy hasznunkra válik.” – Szigeti Barbara, országos HR vezető

Tesco Angyal

Rendkívül büszkék vagyunk a személyes nehézségekkel küzdő kollégáink megsegítésén fáradozó Tesco Angyal Alapítványunkra. A Tesco Angyal eddig közel 500 kollégának nyújtott segítséget Közép-Európa-szerte, Magyarországon 2019 óta működik.

Számos megható történetről hallhattunk az alapítvány indulása óta. Tavaly szeptemberben egy fogyatékkal élő gyermekét egyedül nevelő részmunkaidős kollégánknak tudtunk segítő kezet nyújtani. A kisfiú koraszülöttként, oxigénhiánnyal jött a világra, s folyamatos ápolásra szorul. Számtalan olyan eszköz létezik, amely megkönnyítheti szülő és gyermeke mindennapjait, ezek beszerzése azonban sajnos nagyon költséges. Munkatársunk egy állítógépet szeretett volna vásárolni a kisfiú mozgáskoordinációjának, illetve agyműködésének fejlesztésére. Kollégáink összefogásának köszönhetően az eddigi egyik legnagyobb összeggel támogathattuk a családot.

Nemi sokszínűség.

A Tesco mindegyik munkatársának, akik több mint kétharmada nő, szeretné biztosítani az előrejutás lehetőségét, ezért támogatja a 2020 márciusában alakult Women’s Network munkáját. A Women’s Network célja egy azonos értékrendet tükröző, bizalmi kör, közösség kialakítása, ahol a fejlődés, a női munkatársak szerepvállalásának a növelése, a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése és a tudásmegosztás áll.

Fogyatékkal élők.

Mindent tőlünk telhetőt megteszünk fogyatékkal élő vásárlóink és munkatársaink támogatására, hogy a lehető leggördülékenyebben együttműködhessenek velünk. Tisztában vagyunk vele, milyen nehézségekkel szembesülnek a fogyatékkal élők, különösen a munkaerőpiacon, és szeretnénk támogató karriert kínálni számukra a Tescónál. A Tesco Magyarországnál jelenleg mintegy 500 megváltozott munkaképességű munkatárs dolgozik az áruházakban, a logisztikai központokban és a központi irodában.

Bagázs Egyesület.

A Bagázs Egyesülettel közösen indított programunk elsődleges célja, hogy a telepi, mélyszegénységben élő, alacsony végzettségű romák lehetőséget kapjanak kitörni a környezetükből. Kollégáink érzékenyítését követően a mentorprogramban résztvevő romák bepillantást nyerhetnek a munka világába, kezdve a belépéshez szükséges előkészületekkel (interjú, belépéshez szükséges dokumentációk begyűjtése), illetve esélyt kapnak az előrelépésre és karrierépítésre. A munkatapasztalat nélkül érkezők megismerkedhetnek az általános szabályrendszerekkel, valamint megtapasztalják a munkahelyi közösséghez tartozást, a másokkal való közös munkát, az együttműködést.
Ebben a munkában mindannyian tanulunk - minden kolléga, aki támogatást nyújt az érkező romák számára, a vezetők, akik megfelelő felkészítést követően segítik a beillesztést, és nyomon követik a fejlődést, valamint az új kollégák, akik a lehetőséggel magabiztosságot, önbizalmat és önbecsülést kapnak.