|

Csomagolás

Nagyon komolyan vesszük termékeink és csomagolóanyagaink fenntarthatóságát, és mindig odafigyelünk működésünk környezetre gyakorolt hatására. Tudjuk, hogy a csomagolás fontos szerepet játszik termékeink megóvása és a termelődő élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentése szempontjából, de fontos megtalálni a megfelelő egyensúlyt.

Ezért a legfenntarthatóbb termékek beszerzésére törekszünk, és csak ott használunk csomagolóanyagokat, ahol ez feltétlenül indokolt. Elkötelezetten együttműködünk közép-európai szállítóinkkal a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentése és termékeik újrahasznosíthatóságának javítása érdekében.

Lépéseket teszünk az összes nem újrahasznosítható és felesleges csomagolás használatának beszüntetésére, ideértve a műanyagokat is. Ahol használatuk nem mellőzhető, a lehető legalacsonyabb szintre szorítjuk a felhasználást, és törekszünk az újrafelhasználásra. Dolgozunk azon, hogy minden megmaradó csomagolóanyagunk újrahasznosítható legyen. A nem újrahasznosítható csomagolóanyagoknak nincs helye vállalatunknál.

Kínálatunk zöldítése.

Már egyetlen partner együttműködésével is nagyszerű eredményeket tudunk elérni kínálatunk zöldítésében. A Hilton Foods esetében például Közép-Európában 23 tonna, egyszer használatos csomagolóanyagból származó hulladékot spóroltunk meg csak azzal, hogy hullámkarton dobozok helyett újrahasználható műanyag ládákat használunk a szállításhoz. A termékeik csomagolásához felhasznált papír (pl.: címke, doboz stb.) mind fenntartható forrásból származik. Az általuk szállított humusz és kuszkusz (összesen 7 különböző termék) pedig 100 százalékban újrahasznosított PET tálcákon érhető el.