|

F&F

Fenntartható, megfizethető, minőségi ruhák...olyan gyárakból, amelyekre büszkék vagyunk.

Az F&F saját divatmárkánk. Minden évben több millió darabot értékesítünk F&F termékekből Közép-Európában. Fenntarthatóságra, környezetterhelésünk mérséklésére és a közösségek támogatására épülő szemléletünk ruházati üzletágunkra is épp úgy érvényes, mint a Tesco többi részére.

Az F&F-nél elkötelezettek vagyunk a ruháink készítésében részt vevő összes fél életminőségének javítása iránt. Az Etikus Kereskedelmi Kezdeményezés (ETI; Ethical Trading Initiative) alapító tagja vagyunk, és folyamatosan figyelemmel kísérjük szállítóink működését az emberi jogi normák betartása szempontjából. 2019 decemberében két egész napos műhelyfoglalkozást tartottunk Észak- és Dél-Indiában ruhaszállítók, fonó- és textilipari vállalkozások számára. Ezek keretében ismertettük a résztvevőkkel kényszermunka-ellenes alapelveinket, a modern kori rabszolgaság elleni küzdelem során bevált gyakorlatot, valamint a felelős beszerzést végző csapatunk által szúrópróbaszerűen végzett auditok során követett elveket.

Az általunk értékesített ruhák több mint 50%-a pamutból vagy pamutkeverékekből készül. Az, hogy tisztában vagyunk ezen termékek környezetre és helyi közösségekre gyakorolt hatásával, segít a megalapozottabb beszerzési döntések meghozatalában. 100%-ban pamut anyagú ruháink, köztük a gyermekpólók és a kislányruhák nagyobb arányban tartalmaznak fenntartható forrásból származó pamutot. Célunk, hogy 2025-re F&F termékeink teljes egészében (a Better Cotton Initative, BCI elvei szerint) fenntartható beszerzésű, organikus és újrahasznosított pamutból készüljenek. Az elmúlt 1 évben a pamut több mint 80%-át szereztük be a korábbinál fenntarthatóbb forrásból, amivel közelebb kerültünk célunk megvalósításához.

BCI-tagságának kezdete óta az F&F 50 ezer tonna fenntarthatóbb pamutot vásárolt.

Amellett, hogy igyekszünk enyhíteni a felhasznált pamutanyagok környezetterhelését, egyre több újrahasznosított poliészter anyagot használunk. Elsősorban fürdőruha-kollekciónk termékei készülnek ilyen anyagokból. 2019-ben 30 millió műanyag palack újrahasznosított rostjait használtuk fel.