|

Apró figyelmességek és helyi programok

Ön választ, mi segítünk

„Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes” – ez alapértékeink egyike a Tescónál. Meghatározza, mit teszünk világszerte nap mint nap munkatársainkért, a nekünk otthont adó több száz közösségért és vásárlóink millióiért. Az „Ön választ, mi segítünk” és az élelmiszermentő programjainkban kihasználjuk, hogy nagyvállalatként mennyi mindent tehetünk.  Ennek ellenére tudjuk, hogy kis lépéseken múlik a helyi kezdeményezések sikere.

Munkatársi Önkéntes Program

A Tescónál büszkék vagyunk arra, hogy aktív szerepet vállalunk a helyi közösségek életében. 

A jótékonyság világnapján, 2019. szeptember 5-én indította el Munkatársi Önkéntes Programját a Tesco. Az országos kezdeményezés újszerű módon, a kollégák önkéntes munkájával támogatja a helyi közösségeket. A program részeként a Tesco munkatársai évente egy teljes munkanapot tölthetnek önkéntes munkával, az áruházlánc pedig erre a napra is biztosítja fizetésüket. A vállalat így egy év alatt  Magyarországon több mint 100 000, míg közép-európai szinten 250 000 órát is meghaladó plusz segítséget ajánl fel a közösségeknek.

„Célunk, hogy minél több kollégánk töltse 1-1 munkanapját olyan jótékony tevékenységgel, amely a számára fontos közösségekben élőknek valódi segítséget jelent. Ha mindannyian összefogunk, nagyszerű dolgokat tudunk megvalósítani, ezzel is bizonyítva, hogy  egy kis figyelmesség csodákra képes. Eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy munkatársaink szívesen vesznek részt jótékonysági akciókban. Büszkék vagyunk rá, hogy országszerte több száz helyi közösséggel ápolunk szoros kapcsolatot. A jótékonyság világnapján elindított, egyedülálló Munkatársi Önkéntes Program lehetőséget ad kollégáinknak arra, hogy fejenként nyolc fizetett munkaórát az általuk kiválasztott helyi szervezet aktív támogatására fordítsanak“ – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

A Tesco támogatói iroda munkatársai önkénteskednek az Élelmiszerbank raktárában

Tesco Angyal

2019 áprilisában elindult Magyarországon a Tesco Angyal Alapítvány. Az újonnan létrehozott alapítványon keresztül most már hivatalosan is segíthetünk bajba jutott kollégáinkon. Az alapítvány támogatási alapját kollégáink adományai adják, a Tesco pedig a munkatársak által befizetett minden egyes forintot megdupláz!

A Tesco Angyal Alapítvány számára a minimum adományozható összeg 100 Ft, a maximum összeg nincs meghatározva. A támogatás történhet havi rendszerességgel vagy eseti jelleggel is, sőt van lehetőség célzott, névre szóló adományozásra is. Az adományozni kívánó munkatársaknak nem szükséges közvetlenül utalniuk, kérhetik a munkabérből történő levonást is, így semmilyen plusz költséggel nem kell számolniuk.  Az Alapítvány kuratóriuma havonta dönt a támogatottak köréről és a támogatások mértékéről.

Adománygyűjtő akciók a Tescónál

A Tesco több éve stratégiai partnere a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek. Vásárlóival és munkatársaival évről évre bekapcsolódik a Segélyszervezet karácsonyi szeretet.éhség., valamint a tavaszi Felhőtlen gyermekkor országos pénzadománygyűjtő kampányaiba. A Tesco az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai partnereként 2010 óta támogatja az adománygyűjtő kampányokat. A november- decemberi és a május-júniusi kampány időszakokban az áruházlánc vásárlói a pénztárakban kapható 250 forintos adománykuponok megvásárlásával segíthetik a Segélyszervezet a munkáját.

Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtő kampányából megvalósult gyermektábor