|

Társadalmi felelősségvállalás a Tescónál

Hisszük, hogy kis lépéseken keresztül pozitív hatással lehetünk kollégáink, vásárlóink és a helyi közösségek életére. Közösségi stratégiánk három fontos pillérre épül, amelyeken keresztül hozzájárul a helyi közösségek fejlődéséhez.

Közösségi programok támogatása

Az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programunkat 2016-ban indítottuk el azzal a céllal, hogy támogassuk azokat a helyi közösségeket, ahol vásárlóink és munkatársaink élnek. A program minden fordulója akár több mint 180 helyi közösségi kezdeményezés megvalósításához nyújt pénzügyi támogatást.

A program eddigi hat fordulója során közel 700 pályázatot támogattunk és csaknem 17 millió vásárlónk szavazott valamelyik kezdeményezésre. A pályázó szervezetek több mint 190 millió forint támogatást nyertek projektjeik megvalósítására.

Együttműködés az élelmiszerbankokkal

Jól tudjuk, hogy az élelmiszer-pazarlás nemcsak nagymértékű környezetterheléssel jár, hanem egy, a társadalmat is érintő probléma. Ezért arra törekszünk, hogy egyetlen emberi fogyasztásra alkalmas falat se vesszen kárba.  A 2018/19-es pénzügyi évben 7448 tonna élelmiszer-felesleget adományoztunk a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnerszervezeteinek, amely 18,5 millió adag ételnek felel meg.

Apró figyelmességek és helyi programok

A Tesco büszke arra, hogy támogatja munkatársait abban, hogy a számukra és a vásárlóink számára fontos helyi ügyek mellé álljanak és erősítsék a helyi közösségekkel kialakított kapcsolataikat. Minden munkatársunk évente egy munkanapot önkéntes munkával tölthet, amelynek keretében a Tesco dolgozóinak lehetősége nyílik arra, hogy önkéntes munkával is támogassák közösségüket.