|

Biztonságos munka- és bevásárlóhely

Működésünk során mindenkor kiemelt figyelmet fordítunk munkatársaink és vásárlóink biztonságára. Senki sem sérülhet meg a Tescóban munka vagy vásárlás közben. Vásárlóink és a kollégáink egészségének és biztonságának megóvása mindannyiunk felelőssége a Tescónál.

Országonként változhatnak ugyan a munka- és egészségvédelemre vonatkozó jogszabályi előírások, de nekünk kötelességünk minden munkatársunkkal ugyanúgy törődni. Mivel a napi működésünk során kollégák ezreivel állunk kapcsolatban, így munkavédelmi szabványainknak a legjobbnak kell lenniük.

A kollégáink és a vásárlóink jogosan várják el, hogy biztonságos helyen dolgozzanak és vásároljanak. Ezért olyan kultúrát fejlesztünk és működtetünk a Tescónál, ahol a biztonság a legfontosabb. A törvényi előírásokat meghaladó módon gondoskodunk róla, hogy senki ne sérüljön meg a Tescónál munkavégzés vagy vásárlás közben. Ez üzleti döntéseinkben is nagy szerepet játszik; célunk, hogy a Tesco váljon a legbiztonságosabb áruházzá, legyen szó munkavégzésről vagy vásárlásról.

Magyarországon hetente 3 millió vásárlót szolgálunk ki országszerte több mint 16 ezer munkatársunk segítségével.

Mindenki, minden nap biztonságban” – ez a víziónk, ami azt jelenti, hogy munkavédelmi stratégiánk segítségével mindent megteszünk azért, hogy óvjuk munkatársainkat és vásárlóinkat. 

A rendszerünk felismeri és továbbítja a biztonsági réseket és kockázatokat vállalati csoportszinten, így minden súlyos eset azonnal továbbításra kerül a vezetőségünk, valamit a kockázati és compliance bizottság felé. Emellett fontos az elkerülhető esetek feltárása is. Ezzel a rendszerrel megkeressük a kiváltó okot, és lépéseket teszünk azért, hogy megelőzhessük megismétlődését.

A munkahelyi balesetek száma több mint

10 %-kal csökkent

a biztonsági felszerelések és szabályok folyamatos ellenőrzésével

A munkavédelem tréninget

11 000

kolléga teljesítette sikeresen 2018-ban

A "rugalmas munkavégzés az irodában" tanfolyamot

550-en

végezték el sikeresen