|

Önkéntesség

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minél többet visszaadjunk a helyi közösségeknek. Kollégáinkat is erre ösztönözzük, ezért indítottuk el a Munkatársi Önkéntes programot.

A program keretében kollégáink fizetett szabadnapot kapnak, ha egy napot önkéntes munkával töltenek egy általuk kiválasztott szervezetnél. A tavalyi évben a Tesco 1200 órát fordított a helyi közösségekre. Tapasztalataink szerint nemcsak maga az önkénteskedés volt öröm programban résztvevő kollégáink számára, hanem az is, hogy közösen, egy csapatban tehettek valamit a közösségért.

Tavaly a Support Office csapatában dolgozó munkatársaink 1 napra beálltak az Élelmiszerbank raktárába segíteni. Közel 40-en érkeztek az Élelmiszerbank budapesti raktárába, és több ezer konzervet címkéztek fel közösen, hogy segítsék az egyesület küldetését megvalósítani: minél több élelmiszert juttatni a rászorulóknak. Kollégáink valóban sokat segítettek, a nap mérlege: 66 raklap zacskós levest, 16751 db kukorica konzervet és 18358 db zöldborsó konzervet címkéztek fel. Így már eleget tettek a jogszabálynak, és adományozhatóak lettek az élelmiszerek.