|

A nekem való munkahely

A Tesco már több évtizede szolgálja ki magas szinten vásárlóit. Jól tudjuk, hogy annak érdekében, hogy fenntartsuk a színvonalat, nemcsak vásárlóinkat kell megbecsülnünk, hanem kollégáinkat is.Közép-Európában több mint 48 ezer munkatársat foglalkoztatunk, a célunk pedig az, hogy minden egyes kollégánk megtalálja nálunk a számítását. Ezért a Tesco egy olyan vállalati kultúra kialakítása mellett kötelezte el magát, ahol bármilyen területen is dolgozzon valaki, megtalálhatja a számára legmegfelelőbb karrier utat.

Mit jelent a „Nekem való munkahely”?

 

Valaki számára azt jelenti, hogy a Tescónál maga alakíthatja, milyen időbeosztásban dolgozzon. Másoknak a rugalmasságot, és a munka és magánélet közti egyensúly fenntartását. Mindenki számára olyan munkakörnyezetet és feltételeket szeretnénk teremteni, amelyben mindezeket megtalálja.


A „Nekem való munkahely” egyet jelent a fejlődéssel. Minden kollégánknak lehetősége van arra, hogy karriert építsen a Tescónál, akár az áruházi területen, a központi irodában vagy a logisztikai központban. Olyan pozíciókat ajánlunk, ahol széles körű tapasztalatot nyerhetnek kollégáink karrierjük bármely szakaszában.Fontos számunkra a csapatmunka, hogy mindenki átélhesse a közös sikert, és olyan munkahelyi közösségben érezze magát, ahol a munkatársak odafigyelnek egymásra.  


A Tesco Magyarországon is felelősséget vállal a több mint 16 ezer munkatársa iránt. Ezért kollégáink számára folyamatosan biztosítjuk a fejlődésükhöz szükséges képzéseket és tréningeket, emellett pedig azon dolgozunk, hogy egy biztonságos és egészséges munkakörnyezetet tartsunk fenn, ahol mindenki otthonosan érezheti magát.

Versenyképes juttatási csomag

Hisszük, hogy versenyképes juttatási csomagot ajánlunk munkatársainknak. 2019-ben 3,4 milliárd forintot fordítottunk a bérfejlesztésre, valamint 4 milliárdot a juttatások fejlesztésére. Mivel kollégáink a legfontosabb vásárlóink, minden vásárlás után 10 százalék kedvezményt adunk munkatársainknak. Ezenkívül számos partnerünk keresztül tudunk kedvezményeket biztosítani különböző szolgáltatásokhoz. A juttatási csomagunk része a Sportkártya, cafeteria és jutalom a jubilálóknak. 

Segítünk kollégáinknak, hogy fejleszthessék képességeiket és tudásukat összhangban a hosszú távú terveikkel. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy csapatvezetői és digitális készségeiket frissen tarthassák.  Széleskörű szakmai képzéseket ajánlunk a Tesco Akadémián keresztül. Tanfolyamokkal, online kurzusokkal arra bátorítjuk kollégáinkat, hogy vegyék kezükbe fejlődésüket. A tavalyi évben kollégánk 98,7 százaléka vett részt képzéseinken.

Sokszínűség

A Tescónál mindenkit szívesen fogadunk tekintet nélkül nemre, vallásra vagy nemzetiségre. Célunk, hogy mindenki megbecsülve és tisztelve érezze magát a vállalati kultúránkban. Fontos, hogy minden kollégánk érezze, képes mindennap többet tenni vásárlóinkért és a Tesco egy igazán neki való munkahely.

Egészség és jóllét

Annak érdekében, hogy kollégáink a legtöbbet hozhassák ki magukból, fontosnak tartjuk, hogy segítsük őket abban, hogy fizikai és mentális egészségüket egyaránt megtarthassák. A Being Well elnevezésű programunk során bátorítjuk kollégáinkat, hogy végezzenek testmozgást, azzal, hogy különböző sportolással kapcsolatos játékokat hirdetünk értékes nyereményekkel, valamint zöldséget és gyümölcsöt biztosítunk ebben az időszakban.

A Tesco áruházaiban nemcsak sokan vásárolnak, de sokan is dolgoznak. Ezért fontos számunkra, hogy az egyszerű, következetes és egységes tűz-baleset- és munkavédelmi szabályzattal rendelkezzünk.

Mindannyiunk életében történhet váratlan esemény, ezért a Tesco elindította a Tesco Angyal Alapítványt, amely segít a nehéz helyzetben került munkatársainknak.

A Tesco elkötelezett a helyi közösségek támogatása iránt, ezért a Munkatársi Önkéntes Programjával arra bátorítja kollégáit, hogy önkéntes munkával is segítsék a közösségüket.

A vállalatnál sok féle területen dolgoznak kollégáink, de egy a célunk: hogy napról-napra többet nyújtsunk vásárlóinknak. A „Helping Hands” nevű program keretében egy csapatként dolgozhatnak irodai munkatársaink és áruházi kollégáink az olyan elfoglalt időszakokban, mint húsvét és karácsony.