|

Sokszínűség a Tescónál

Mi a Tescónál tudjuk, hogy mindannyian egy kicsit mások vagyunk. Különböző élethelyzetben, más-más háttérrel érkezünk a vállalathoz. A Tesco elkötelezett az iránt, hogy egy igazán befogadó munkahelyet alakítson ki, ahol mindenkit szívesen lát, és ahol minden munkatársunk önmaga lehet.  Az egyenlő bánásmód elvére épülő humán erőforrás politikát folytatunk, amely elkerüli a megkülönböztetést faj, nem, vallás, nemzetiség, kor, fogyatékosság alapján.

Célunk, hogy minden kollégánk elismertnek és értékesnek érezze magát és motivált legyen a közös célok elérésében. Emellett fontos, hogy érezze, “a Tesco a nekem való munkahely”.

Tudjuk, hogy munkatársaink élethelyzete különböző, ezért lehetőségeinkhez mérten biztosítjuk számukra a rugalmas munkavégzés lehetőségét. Ennek segítségével össze tudják hangolni a privát életüket és a munkájukat.

A Tesco 2018-ban bevezette a “Fixen fix” rögzített részmunkaidős foglalkoztatási formát, amely rugalmas feltételeket biztosít azoknak, akiknek kiemelten fontos a munkaidő garantált kiszámíthatósága – például a kisgyermekes szülők, vagy a másodállást vállalók. A rögzített részmunkaidő bármely intervallumban, akár heti öt órában, vagy csak hétvégi munkavégzéssel is kérhető, miközben a munkavállaló a közvetlen foglalkoztatás minden előnyét is élvezheti.  A Tesco budaörsi központi irodájában dolgozók pedig gyakran élnek az otthoni munkavégzés lehetőségével.

„Nem csak számomra pozitív ez a tervezhető beosztás, hanem ami a legfontosabb, a családom is profitál belőle. Több időt tudok velük lenni, ami megfizethetetlen” – emelte ki a “Fixen Fix” forma előnyeit Nagyné Nagy Ildikó, a székesfehérvári Tesco dolgozója.