|

Környezetvédelem

Élelmiszeripari vállalkozásként felelősek vagyunk a természeti környezet épségéért. Az általunk kínált friss gyümölcsöktől, zöldségektől, húsoktól és halaktól kezdve a termékeinkhez felhasznált nyersanyagokig minden a természetes ökoszisztémákból származik.

Felelős vállalatként arra törekszünk, hogy válaszolni tudjunk mindazon kihívásokra, amelyeket az élelmiszer-előállítás és -fogyasztás állít elénk. Tisztában vagyunk vele, hogy közös felelősségünk csökkenteni a termelőtől a fogyasztóig érő ellátási láncunkban keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségét. Szorosan együttműködünk a szállítókkal, hogy őket is segítsük az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentésében. Ennek keretében kiterjesztettük az elfogadható termékekre vonatkozó előírásainkat, így több terményt vehetünk át beszállítóinktól, amelyet kedvező áron kínálhatunk vásárlóinknak, továbbá együttműködünk szállítóinkkal a rekordtermés jelentette kihívások kezelésében is.

Élelmiszer-hulladék

 

Perfectly Imperfect

2017-ben bevezettük a külsőre nem tökéletes gyümölcsöket és zöldségeket tartalmazó Perfectly Imperfect családot, amivel egyrészt segítjük a szállítókat az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentésében, másrészt alacsonyabb árakon kínálhatunk kiváló minőségű gyümölcs- és zöldségféléket vásárlóinknak. A Perfectly Imperfect-termények minden minőségi kritériumnak megfelelnek, és Magyarországon közel 150 Tesco áruházban kaphatók kiváló árakon. A Perfectly Imperfect termékek körülbelül 70%-a – idénytől függően – magyarországi termelőktől származik.

Szállítói forródrót az élelmiszer-pazarlás ellen

A Tesco élelmiszer-hulladék csökkentésére bevezetett innovatív, online forródrótjának köszönhetően a szállítók és a termelők könnyebben tudnak együttműködni velünk az esetleges élelmiszer-pazarlással kapcsolatos kérdések megoldásában. A forródrót a Tesco szállítói számára a Tesco szállítói hálózaton keresztül érhető el. A forródrót közvetlen kapcsolatot teremt a szállítók és a Tesco között, és lehetővé teszi, hogy a szállítók figyelmeztethessék a Tescót az ellátási láncban fellépő esetleges élelmiszer-pazarlásra, és velünk együttműködve felléphessenek ellene.

Csomagolás

A csomagolás kritikus szerepet játszik az általunk forgalmazott termékek biztonságának és minőségének biztosításában. Ugyanakkor jelentős hatása van a környezetre, ezért elkötelezetten igyekszünk minél fenntarthatóbb csomagolási megoldásokat találni. Szorosan együttműködünk saját márkás termékeink szállítóival annak érdekében, hogy 2020-ra beszüntessék a nem újrahasznosítható anyagok használatát. Törekszünk arra, hogy 2025-re minden saját márkás termékünk teljesen újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolást kapjon. A hosszú távú célunk azonban egy zárt rendszer kialakítása, amiben nem keletkezik csomagolási hulladék.