Pálmaolaj

Az erdők adnak otthont a földi élet jelentős részének. Erdőkben él bolygónk szárazföldi fajainak 80%-a. Emellett az erdők alapvető szerepet játszanak a hőmérséklet és a páratartalom szabályozásában, és hatalmas mennyiségű, 7,6 milliárd tonna szén-dioxidot kötnek meg évente, ami másfélszer több, mint az Egyesült Államok éves kibocsátása. Ráadásul az erdők 1,6 milliárd ember megélhetését biztosítják.

 A Tesco ezért elkötelezett az erdők védelme iránt, és arra törekszik, hogy csak ellenőrzött, erdőirtásmentes területekről szerezzen be termékeket. Vállaltuk, hogy kizárólag 100%-ban tanúsított pálmaolajat használunk a Tesco valamennyi saját márkás termékében.

Kapcsolódó Fenntartható Fejlődési Célok (SDG-k)

13. SDG - Fellépés az éghajlatváltozás ellen

A 13. SDG (Fellépés az éghajlatváltozás ellen) intézkedéseket sürget a klímaváltozás és hatásinak leküzdésére. A globális kibocsátás mintegy 8%-a jelenleg a trópusi erdőirtásokhoz köthető, de ugyanezek az erdők a 2030-ig szükséges költséghatékony klímavédelem 23%-át képesek biztosítani. Az alapanyagaink beszerzéséhez kapcsolódó erdőirtás teljes megszüntetését célzó erőfeszítéseink hozzájárulnak nettó zéró kibocsátási célunk megvalósításához.

15. SDG - Szárazföldi ökoszisztémák védelme

A 15. SDG (Szárazföldi ökoszisztémák védelme) célja a szárazföldi ökoszisztémák védelme, helyreállítása és fenntartható használatuk előmozdítása, az erdők fenntartható kezelése, a talajromlás megállítása és a pusztulás visszafordítása, valamint a biodiverzitás további csökkenésének megállítása. Erdőstratégiánk az erdőirtás elleni küzdelemre és a jobb erdőgazdálkodásért való fellépésre összpontosít.

17. SDG - Partnerség a célok eléréséért

A 17. SDG (Partnerség a célok eléréséért) az együttműködés fontosságát ismeri el. Erdőstratégiánkat szállítóink és civil partnereink közreműködésével dolgoztuk ki, beleértve a WWF-fel folytatott munkánkat, amelynek célja a természet helyreállítása az élelmiszer-termelésben a WWF Retailers’ Commitment for Nature programjával. A Consumer Goods Forum (CGF) Forest Positive Coalition tagjaként is küzdünk az erdőirtás ellen az élelmiszer-termelésben érintett területeken.