Célok, KPI-ok

Céljaink

 

A vásárók kiszolgálása

KPI-ok: 2027-ben az értékesített mennyiség 53%-át az „egészséges” besorolású termékek fogják kitenni.

  • Növeljük az egészségesebb termékek arányát a megfelelő módszertan kidolgozásával, mely rögzíti a kiindulási állapotot, valamint a 2022 végéig elérni tervezett célokat.
  • 2025-ig 300 százalékkal növeljük a növényi alapú, húst helyettesítő termékek értékesítését.
  • Olyan tervet dolgozunk ki, amely a sajátmárkás termékeket azok összetételének megváltoztatásával mindhárom országban egészségesebbé teszi.

 

Nagyszerű munkahely mindenki számára

KPI-ok: a férfiak és nők, valamint a különféle etnikumok százalékos arányának képviselete globális felsővezetésünkben.

  • 2025-ig 35%-ra növeljük a nők arányát a globális felsővezetők között.
  • 2025-ig 14%-ra növeljük az etnikailag sokszínű háttérű kollégák arányát a vezetőinkből álló globális testületben.

 

Bolygónk védelme

KPI-ok: Az 1. és 2. működési területből származó üvegházhatású gázok piaci alapon számított kibocsátásának százalékos csökkentése a 2015-ös bázisévhez képest. Ahhoz, hogy a Tesco Csoport 2035-re elérje a nettó zéró kibocsátást saját működésében, 2050-ig pedig a teljes értékláncban (a 1,5 Celsius-fokos klímacélhoz igazodva).

  • 2020 óta 100%-ban megújuló energiát használunk.
  • Az eredetileg 2050-re kitűzött karbonsemleges működés helyett vállaltuk, hogy saját működésünkben már 2035-ig elérjük a nettó zéró kibocsátást.
  • Célunk, hogy 2025-ig az összes szóját olyan régiókból szerezzük be, ahol igazoltan mellőzik az erdőirtást.
  • Vállaltuk, hogy a tengeri élelmiszerek esetében 2030-ig, a tonhal esetében pedig 2025-ig elérjük a 100%-os fenntarthatóságot.

KPI-ok: az élelmiszer-hulladék tonnában mért mennyiségének százalékos változása a kezelt élelmiszer mennyiségéhez viszonyítva a 2016/17-es bázisévhez képest. Rendszeresen közzétesszük a működésünkből származó élelmiszer-hulladékkal kapcsolatos adatainkat, és büszkék vagyunk rá, hogy már teljesítettük az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célját (SDG), amely az élelmiszer-hulladék 2030-ig történő megfelezéséről szól.