| SASB

SASB

Közérthető mutatószámok (KPI-k) megadásával, nyilvánosan számolunk be fejlődésünkről, és teljes körűen átláthatóvá tesszük korábbi eredményeinket. A legfontosabb KPI-ok az egész Tesco Csoportra érvényesek, jelentéseinket független külső fél auditálja. Jelentéskészítési módszertanunkat minden lehetséges esetben összehangoljuk az elismert beszámolási szabványokkal. SASB-adatközlésünk, a KPI teljesítményadatokkal együtt, megtalálható fenntarthatósági adatgyűjteményünkben.

A fenntarthatósági számviteli szabványok testülete (Sustainability Accounting Standard Board, SASB) egy sor globálisan alkalmazandó, iparágspecifikus fenntarthatósági szabványt dolgozott ki. Ezek írják le azokat a pénzügyi szempontból fontos témákat és a hozzájuk kapcsolódó mérőszámokat, amelyek mentén a vállalatok kommunikálni tudják fenntarthatósági tevékenységüket és teljesítményüket befektetőik felé. Alábbi jelentésünk az élelmiszer-kiskereskedelmi vállalatok és disztribútorok számára kidolgozott normákra épül.

A Tesco az első olyan kiskereskedelmi vállalat, amely az SASB szabványait fő módszertanként használja a jelentések készítéséhez. Csoportszintű adataink itt találhatók.