Ökumenikus Segélyszervezet

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. A Segélyszervezet programjai a nélkülözők és a bajbajutottak támogatására fókuszálnak. A Tesco a szervezet stratégiai partnereként már több mint egy évtizede vesz részt az

adománygyűjtő kampányokban. A kampányidőszakokban az áruházlánc vásárlói a pénztárakban és online kapható adománykuponok megvásárlásával segíthetik a Segélyszervezet a munkáját, így többek között a nélkülöző gyermekek karácsonyának szebbé tételét vagy a nehéz anyagi körülmények között élők fejlesztését, felzárkóztatását.

 A 2021/22-es pénzügyi évben az adománykuponok értékesítésével az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. kampányát 85 millió forinttal, Felhőtlen gyermekkor programját pedig 20 millió forinttal támogattuk. Az ukrajnai háború kirobbanása után azonnal újabb kuponos adománygyűjtést hirdettünk a szervezet javára. Az ebből befolyt összeget a Tesco megduplázta, így vásárlóinkkal együtt összesen 103 millió forint értékben járultunk hozzá a Határtalan segítség programhoz, ezáltal pedig a menekülők ellátásához.