Ön választ, mi segítünk

„Ön választ, mi segítünk” pályázati programunk 2016 óta működik sikeresen, elsősorban a helyi közösségek középpontba állításának köszönhetően. Az évente rendszerint két alkalommal kiírt pályázatra a lakókörnyezet szépítését és a helyi közösségi életet fellendítő, egészségmegőrzést, egészséges életmódot, valamint oktatást és képességfejlesztést támogató kezdeményezésekkel jelentkezhetnek az érdeklődők. A kezdeményezés célja, hogy a Tesco országszerte olyan kisebb helyi kezdeményezéseket tudjon támogatni, amelyek ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol vásárlóink és munkatársai élnek.

 A beérkező pályázatokat minden fordulóban az Effekteam Egyesület által felkért független szakértők bírálják el, és ők választják ki körzetenként azt a maximum három pályázatot, amelyek továbbjutnak az áruházi szavazási szakaszba. A szavazás során a Tesco vásárlói döntenek arról, hogy az egyes körzetekben melyik közösségépítő program megvalósítását látnák szívesen, majd a voksok számától függően anyagilag támogatjuk ezeket a kezdeményezéseket. A legkreatívabb, leginnovatívabb pályázatot különdíjjal is jutalmazzuk.

 A 2020/21-es pénzügyi évben összesen 722 pályázat érkezett be, amelyből 349 pályázat részesült 83,3 millió forint támogatásban. A program indulása óta pedig, az eddigi 10 fordulójában közel 4000 pályázat érkezett, amelyek közül a Tesco vásárlói több mint 23 millió szavazattal támogattak mintegy 1400 helyi kezdeményezést, a pályázó közösségek pedig közel 365 millió forint támogatást nyertek projektjeik megvalósítására.

A program által nyújtott támogatásból megvalósult projekteket az alábbi térképen nézheti meg.

 

Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete

„Változatos, kreatív tudásmegosztási lehetőségekkel támogatjuk a családokat abban, hogy eredményes, sikeres életet élhessenek. Pályázatainkkal három alkalommal is nyertünk összesen 1 millió forint értékű támogatást a Tescótól, ami hatalmas segítség volt a képzésen résztvevőknek. 26 általános iskolás tanulásmódszertani tanfolyamot végezhetett el, más fiatalok jobb agyféltekés rajztechnikával sajátították el az önálló életkezdéshez szükséges tudást, míg a szülőket tréning keretében segítettük abban, hogy jobban szót értsenek gyermekeikkel.”

Kissné Börczi Nikoletta, Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete