Vészhelyzeti segítségnyújtás

Az ukrán menekültek támogatása

Mindannyiónkat megérintett a február végén Ukrajnában zajló fegyveres konfliktus, ami több millió ember életére van pusztító hatással. Stratégiai partnereinkkel karöltve ezért számos kezdeményezést indítottunk el az országból elmenekült és jelenleg Magyarországon tartózkodók, az Ukrajnában segítségre szorulók, valamint az érintett kollégák támogatására.

 • A háború kitörését követő napokban az elsők között reagálva indítottunk útjára egy kamionnyi tartós élelmiszert az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai képviselete számára, amit azóta továbbiak követtek, eddig összesen több mint 15 millió forint értékben.
 • 48 óra leforgása alatt megszerveztük és elindítottuk a korábbi hasonló akciók mintájára épülő közös kuponos adománygyűjtő kampányunkat a Segélyszervezettel, a megvásárolt adománykuponokból befolyt bevételt pedig megdupláztuk. Így összesen 103 millió forinttal támogattuk a szervezet munkáját a Határtalan Segítség programban.
 • Ruházati márkánk, az F&F is bekapcsolódott a programba több mint 10 millió forint értékű ruhaadományt, köztük baba- és gyermekruhákat juttatva el a Segélyszervezet számára, amellyel szintén az Ukrajnából érkező menekülőket segítik.
 • Azokra is gondoltunk, akik közép- és hosszú távon terveznek Magyarországon maradni. Számukra a budaörsi központi irodában, a budapesti Tesco Business Services központban, illetve a fővárosi és határmenti áruházakban, valamint logisztikai központjainkban kínálunk munkalehetőséget. A jelentkezőknek a Tesco segítséget nyújt a foglalkoztatáshoz szükséges hivatalos iratok ügyintézésében, illetve támogatja az ezzel kapcsolatos költségek fedezését.
 • A Segélyszervezet által a BOK csarnokban kialakított tranzitváróban tartózkodó, illetve átutazó menekültek ellátásához biztosítottunk mintegy 6,3 millió forint értékű élelmiszer-felajánlást.
 • A Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül termékeket adományoztunk összesen 15 millió forint értékben.
 • Az Élelmiszerbankkal összefogva online kuponos adománygyűjtést szerveztünk az ország különböző pontjain elszállásolt menekültek megsegítésére.
 • Clubcard hűségprogramunk kedvezményes vásárlási lehetőségeit a Magyarországon tartózkodó ukrán menekültek is kihasználhatják, ha regisztrálnak az alkalmazásba.
 • A Tesco Csoport 1 millió fontot adományozott a Vöröskereszt Ukrajnai Válság Alapjának, hogy támogassa munkájukat.
 • A koronavírus-járvány során a kiszolgáltatott kollégáknak korábban nyújtott támogatás mintájára megtartjuk a pozícióikat és továbbra is fizetjük a bérüket azon munkatársainknak, akik úgy döntöttek, hogy visszatérnek Ukrajnába.
 • A Tesco Angyal Alapítványon keresztül támogatjuk azokat a kollégáinkat, akiknek anyagi vagy természetbeni támogatásra van szükségük az Ukrajnában zajló háborúval kapcsolatos, nem várt kiadásaik miatt vagy azért, mert Ukrajnából érkezett menekülteket fogadnak be.