Egészség és jóllét

Az egészség és a jóllét támogatása

A Tesco minden munkatársa igénybe veheti egészségi és jólléti támogatásainkat, amelyek a nap 24 órájában rendelkezésre álló, ingyenes Tesco Munkavállalói Támogató Programunk keretében érhetők el. Az életvezetési, mentálhigiénés, jogi és pénzügyi tanácsadási szolgáltatás 2020 áprilisában indult, és eddig több mint 300 munkatársunk vette igénybe, például hiteltanácsadással, családon belüli zaklatással, örökösödési kérdésekkel vagy lelki problémákkal kapcsolatban.

Évente rendszeresen szervezünk olyan eseményeket, ahol kollégáink szellemi, fizikai és pénzügyi jólléte, közérzete áll a középpontban. 2020-ban 5400 alkalommal nézték meg munkatársaink őszi egészség és jóllét webináriumainkat.

Magyar Kinga bolti eladó, Szeged, Riverside

Nagyon fontos, hogy a munkáltató foglalkozzon a dolgozók jóllétével. Mivel legalább napi 8 órát töltünk a munkahelyünkön, nélkülözhetetlen, hogy a fizikai jóllét mellett lelkileg is jól érezzük magunkat. Profi sportoló vagyok, így számomra fizikálisan nem megterhelő a munka, akkor sem, ha éppen árut kell feltölteni, mert az aktív sport megadja ehhez az alapokat. A vezetőim rugalmasan kezelik az egyéni igényeimet, és segítenek az edzéseimhez és a versenyeimhez igazítani a beosztásomat.

Az is kifejezetten jó érzés, hogy a vállalat minden héten friss gyümölcsöt biztosít a dolgozóknak, ezzel is hozzájárulva egészségünk megőrzéséhez és az egészséges életmód kialakításához.

A 2020. október 13. és 16. között rendezett Tesco Egészséghéten online előadássorozatot tartottunk munkatársainak a testi, lelki és mentális egészség megőrzése jegyében, amelynek keretében szakemberek bevonásával beszélgettünk többek között a nőket érintő civilizációs betegségekről, a megelőzés fontosságáról, a megváltozott munkahelyi szokásokról és a munka- magánélet harmóniájáról, illetve a változókorról, valamint a férfiakat érő terhelésről, nehézségekről és a szükséges szűrővizsgálatokról.