Fiatal munkavállalók ösztönzése

Programok a sokszínű munkaerő- állományért

A fiatalok bevonzása érdekében különféle programokat kínálunk foglalkoztatásuk ösztönzésére. Programjaink belépési követelményei eltérőek, hogy a fiatal munkavállalók háttértől és oktatási tapasztalattól függetlenül nálunk kezdhessék meg pályafutásukat.

 

Fiatal vezetők program

 Fiatal vezetői programjainkra azokat az iskolát befejező fiatalokat várjuk, akik az áruházainkban vagy a raktárainkban szeretnének vezetővé válni. Ezek a programok nem igényelnek felsőfokú végzettséget, viszont célzott képzést biztosítanak a résztvevők számára a csapatvezetéshez szükséges technikai és szociális készségek elsajátításához. A hivatalos oktatás mellett a program betekintést kínál fiatal vezetőink számára a vállalat közép- és felsővezetőinek tevékenységébe is, így olyan kollégák munkájára is ráláthatnak, akikkel egyébként nem kerülnének közvetlen munkakapcsolatba.

Szárkiszján Árpine, beszerzési vezető

Az egyetem elvégzése után jelentkeztem a Tesco frissdiplomás képzésére, ahol beszerzési gyakornokként számos tréningen vehettem részt a már tapasztalt vezetőkkel együtt, illetve az áruházban töltött időszak alatt megismerhettem folyamatainkat. Ezzel párhuzamosan beleláthattam stratégiai döntésekbe a Tesco hazai és nemzetközi piacain is a személyre szabott mentorprogram során. Mindez tágította a szemléletemet, és a megszerzett tudás azóta is biztos alapot ad. Engem elsősorban az inspirál, amikor az áruházban látom a munkám eredményét, és azt érzem, hogy az számít a vásárlóinknak – legyen szó egy új választék bevezetéséről vagy egy meglévő fejlesztéséről, egészségesebbé tételéről. Mindig a fejlődés lehetőségét kutatjuk a csapatommal, amit igyekszünk sikeresen átültetni a gyakorlatba.

Központi irodai friss diplomás program

 Posztgraduális programunk egyedülálló lehetőséget kínál a friss diplomásoknak arra, hogy különféle szerepköröket próbáljanak ki vállalatunk különböző funkcióiban. Diplomásaink mindannyian időt töltenek az áruházakban és a logisztikai központokban is, hogy megismerjék vállalatunk alapvető működését, míg a program irodai ideje alatt meg tudjuk keresni a vállalati igényeknek és az egyéni törekvéseiknek, ambícióiknak legmegfelelőbb pozíciót.

Litkei Zsanett, projektmenedzser

Három diplomával a kezemben és némi munkatapasztalattal a logisztika területén kezdtem keresni a számomra megfelelő munkahelyet és munkakört. Viszont hamar rá kellett jönnöm, hogy az ellátási lánc sokrétűsége miatt sok-sok évembe kerülhet, mire tényleg képes leszek otthonosan mozogni ezen a területen. Ekkor bukkantam rá a Tesco friss diplomás programjára, ami tulajdonképpen egy hathónapos, felgyorsított karrierprogram. Rengeteg tréning, különböző vezetőkkel való kérdezz-felelek, disztribúciós központok és boltlátogatások állnak mögöttem, ami segített holisztikus szemléletet adni a napi feladataimhoz. Úgy gondolom, hogy ez a program maximálisan felkészíti a fiatalokat a Tescón belüli kihívásokra. Velem sem történt ez másképp, hiszen mára már büszkén mondhatom, hogy projektmenedzserként dolgozom a vállalatnál.