A munkahely, ahol egész évben fontos a család

Családbarát védjegyet kapott a Tesco

Ahogy közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe, egyre több időt és figyelmet szentelünk családtagjainknak. Fontos azonban, hogy családunkkal egész évben törődjünk, és ezt munkáltatónk is támogassa. A Tesco számos intézkedéssel szolgálja munkatársai családi érdekeit, amelyekért tegnap átvehette a Családbarát Munkahely tanúsítványt. A családbarát szemlélet részeként az áruházlánc többek között kedvező családi telefoncsomagot, rugalmas foglalkoztatási lehetőségeket, különböző életeseményekhez kötött pénzügyi segítséget és szabadnapot, valamint családi programokat biztosít munkatársainak.

A Tesco számára fontos a munka és család egyensúlya, ezért több kezdeményezéssel is támogatja, hogy kollégái az otthoni életnek is aktív részesei lehessenek. Az áruházlánc családbarát működéséért december 11-én vette át a Családbarát Munkahely tanúsító védjegyet.

„A Tescónál különleges értékként tekintünk a családra, és hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes. Büszkék vagyunk rá, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtunk munkatársainknak, amelyek segítik őket a családi élet kiteljesítésében, és ezt mostantól egy független tanúsítási rendszer is elismeri. Népszerű a rugalmas foglalkoztatási formánk, illetve az áruházainkban elérhető Fixen fix részmunkaidős rendszer, amely elsősorban azoknak kedvez, akiknek sokat számít a munkaidő garantált kiszámíthatósága – például a kisgyermekes szülőknek vagy a másodállást vállalóknak. De ez csak két példa a családbarát intézkedéseink közül, amelyekkel megkönnyítjük kollégáink számára a munkavégzés körülményeit” – mondta Szigeti Barbara, a Tesco Magyarország HR-vezetője.

A rögzített részmunkaidő bármely intervallumban és munkakörben, akár heti öt órában vagy csak hétvégi munkavégzéssel is kérhető, miközben a munkavállaló a közvetlen foglalkoztatás minden juttatását, kedvezményét is élvezheti. A munkaidő-beosztást segíti továbbá, hogy a kollégák bármikor kérhetik beosztásuk módosítását, az áruházakban dolgozók pedig a munkavégzési hely megváltoztatását, hogy a lakóhelyükhöz legközelebb eső áruházban dolgozhassanak. Az áruházlánc azokra a párokra is gondol, amelyek mindkét tagja Tesco-munkatárs: ők egymással is összehangolhatják műszakjaikat. Emellett a kötetlen munkarendben dolgozóknak lehetőségük van az otthoni munkavégzésre.

A Tesco különféle programokat is szervez munkatársainak, amelyeken a kollégák családtagjaikkal együtt vehetnek részt. Ilyen például a 18 éve közkedvelt nyárzáró Családi és Sportnapok a Balaton partján, az anyák napi események vagy a húsvéti a Mikulás-ünnepségek. 2019-ben az áruházlánc csatlakozott a „Vállvetve apával” kezdeményezéshez, amelynek keretében apák napján a férfi kollégák magukkal vihették az irodába gyermekeiket, hogy azok megismerjék, mit csinál apukájuk, amikor dolgozik, és lássák a szülőt munka közben. Ezenkívül a Tesco nyári gyerektáborral, valamint szünidei irodai gyerekfelügyelettel segíti a szülőket.

Az iskolakezdő gyereket nevelő munkatársak extra szabadnapot kapnak, hogy az első tanítási napon elkísérhessék gyermeküket az iskolába. Valamint minden tescós szülőnek, akinek gyereke 6 és 18 év kor közötti, pénzügyi támogatás jár a beiskolázáshoz, a friss szülőket pedig babaváró termékcsomaggal lepik meg az újszülött érkezésekor. További kedvezményt jelent a bármely kolléga által igényelhető családi telefoncsomag, amely kedvező tarifákat biztosít a családtagok közötti kapcsolattartásra.

A munkatársak fizikai és mentális egészségét szolgálja a Tesco kínálatából kiválasztott egészséges ételek kóstoltatása, az egészséghét, az ingyenes szűrővizsgálatok vagy a különféle egészégmegőrzéssel kapcsolatos fizikai kihívások, versenyek. A feltöltődéshez az irodában pihenősarkok, az áruházakban pihenőszobák vannak kialakítva, és a kollégák kedvezményesen használhatják a szerződéses fitneszklub szolgáltatásait. A Tesco azonban a nehéz helyezetekben, például családtagok elvesztésekor is a munkatársak mellett áll, és temetési segéllyel, kegyeleti, illetve krízishelyzetben nyújtandó támogatással segíti őket. Áprilisban pedig Magyarországon is elindult a Tesco Angyal Alapítvány, amelynek támogatási alapját a munkatársak önkéntes adományai biztosítják, amelyet a Tesco megdupláz.

A Családbarát védjegyről készült videó a https://youtu.be/4Mv4iDM3X48 linken tekinthető meg.

 

Kapcsolódó