|

Többszázezer minőségi, magyar virággal készül a Tesco a hétvégére

A Tesco a vásárlói szokások alapján tudja, hogy vannak olyan alkalmak, amikor a virágok iránti kereslet jelentősen magasabb az átlagnál – ilyen a közelgő Mindenszentek is. Az áruházlánc ezúttal is felkészülten várja a hétvégét, több mint 400.000 darab virág és 3 millió darab gyertya, valamint mécses közül válogathatnak a vásárlók.

A megfelelő szezonális és állandó kínálat kialakítása és a mennyiségek biztosítása mellett a Tesco számára kiemelten fontos, hogy a magyar vásárlók minél nagyobb arányban magyar szállítók termékei közül választhassanak. A szegedi székhelyű Árendás Virág Kft.-vel már 13 éve dolgozik együtt az áruházlánc, a cég több mint 1 millió virágot szállít egész évben. A legkedveltebb ezek közül a krizantém, amelyből gömbfejű és nagyvirágú fajta egyaránt elérhető az áruházakban, számos színben, valamint különböző kiszerelésekben. A szálas, csokros és cserepes krizantémok mellett ebben az időszakban a callunát (közismertebb nevén csarabot) is megtalálják a vásárlók a polcokon.

„Szerencsére a Tesco az együttműködésünk kezdete óta támogat minket a fejlesztésben, mindig is nyitottak voltak az újdonságok bevezetésére. Ha egy-egy ilyen ötlet a vásárlóknak is megtetszik, akkor a következő évben már jelentősebb készletet tudunk belőle kínálni. Így folyamatos ösztönzést kapunk a termelésre és az új formák, színek és méretek kikísérletezésére, ami segít, hogy a Tescóval együtt megtarthassuk piacvezető szerepünket” – foglalta össze a több mint egy évtizedes együttműködés alapját Rácz Zsuzsanna, az Árendás Kft. kereskedelmi vezetője.

A virágon kívül október végén jellemzően a mécsesek, gyertyák és kisebb lámpások is keresettek, a tavalyi év hasonló időszakában a közepes méretű, fehér és piros színű üvegmécsesek voltak a legnépszerűbbek. A Tesco a magyar piacon idén 17 újdonságot vezetett be, elsősorban a mécsesek színvilágában, valamint dizájnjában történt fejlődés az előző évekhez képest – a vásárlók a visszajelzések alapján jól fogadták az újdonságokat, a klasszikusok mellett ezek is keresetté váltak.

A pénteki ünnepnap miatt megváltozott munkarend is várható, így érdemes időben elintézni a hétvégi bevásárlást, és ellenőrizni az áruházak nyitvatartását az áruházlánc weboldalán: https://tesco.hu/hello/unnepinyitvatartas/.

Az Árendás Kft.-vel készített riport az alábbi linken tekinthető meg:

https://youtu.be/bYmy9dG2Wj4