|

Élelmiszermentő programunk rangos üzleti kiadványban kapott helyet

Elkészült a Körforgásban az üzlet című kiadvány, ami egy jelentés a körforgásos gazdaság magyarországi helyzetéről. Büszkék vagyunk rá, hogy helyet kapott benne élelmiszermentő programunk bemutatása is.

Tavaly novemberben jelentettük be, hogy a Tesco is csatlakozott a Körforgásos Gazdaság Platformhoz. A kezdeményezés célja, hogy felgyorsítsák a körforgásos gazdaságra való áttérést, így az ezt alkalmazó cégek gazdaságosabban, fenntarthatóbban működhetnek.

A részletes tájékoztatóból megtudható, mely cégek tartoznak a platformhoz és az is, mik a már működő megoldások. A Tesco élelmiszermentő programja egy jó példája a sikeres megvalósításnak. Így írnak róla:

A Tesco a 2014 óta működő élelmiszermentő programja keretében az áruházakban már nem eladható, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszereket (pékárut, zöldségeket és gyümölcsöket) a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével szociális munkát végző, karitatív szervezeteknek adja át. A program elindítása óta Magyarországon 2014 szeptemberétől 2019. szeptember végéig 23 300 tonnát is meghaladó mennyiségű élelmiszert adományozott a vállalat, amely több mint 58 millió adag ételnek felel eg. A vállalat célja, hogy 2030-ra az ENSZ fenntarthatósági céljaival összhangban felére csökkentse saját élelmiszer-hulladék mennyiségét. A Perfectly Imperfect termékkínálatával a Tesco olyan zöldségeket és gyümölcsöket is átvesz a termelőktől, amelyek nem túl esztétikusak, de minőségük hibátlan és biztonságosan fogyaszthatók, ezzel hozzájárulva a termelőknél keletkező élelmiszer-hulladék csökkentéséhez.

Kapcsolódó