|

A munka-magánélet egyensúlyát támogató női fórumot indított a Tesco

A Tescónál a munkatársak jelentik a működés alapját, akik nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az áruházlánc napról napra többet tudjon nyújtani a vásárlóknak. A Tescónál a személyes háttértől és körülményektől függetlenül mindenkit szívesen látnak, és odafigyelnek rá, hogy a munka és a magánélet egyensúlyban legyenek. A Tesco mindegyik munkatársának, akik több mint kétharmada nő, szeretné biztosítani az előrejutás lehetőségét, ezért Women’s Network néven most egy, a női munkavállalókat foglalkoztató témáknak dedikált fórumot indított.

„A Tesco egy női cég, hiszen munkatársaink többsége nő. Azért indítottuk el a Women’s Network fórumot, hogy olyan platformot biztosítsunk kollégáinknak, ahol a számukra fontos témákban hallathatják a hangjukat. Tavaly szervezett fókuszcsoportos beszélgetéseink során ugyanis kiderült, igény van olyan belső szerveződésre, ahol a kollégák karrierlehetőségeiket, szakmai fejlődésüket, ambícióikat, kihívásaikat és a működésünkre való hatásukat megbeszélhetik. Egyúttal pedig szeretnének beszélgetni arról is, hogy lehet a Tesco számukra még jobb munkahely” – mondta el Szigeti Barbara, a Tesco Magyarország HR-vezetője.

A Tesco az egyenlő munkáért egyenlő díjazás elvét követő vállalat. Munkatársai 67 százaléka nő, és több mint kétszer annyi nő dolgozik a Tesco áruházakban, mint férfi. A munka-magánélet egyensúly különösen fontos a női kollégáknak, amely azonban megbillenhet a szülési szabadság során és a gyermeknevelés mellett.

A Tesco már a babavárás ideje alatt, majd munkába való visszatérésükkor, illetve azt követően is extra támogatást nyújt a kolléganőknek, hogy munkahelyi és családi szerepeiket össze tudják egyeztetni.

Az áruházlánc többek között olyan rugalmas megoldásokkal segíti őket, mint a fixen fix rögzített részmunkaidős foglalkoztatás, az első osztályosok szüleinek járó plusz szabadnap, a nyári gyerekmegőrző és táboroztatás, a távoli munkavégzés az irodai dolgozóknak, valamint a műszakbeosztás egyeztetése a tescós pároknál.

„A Women’s Network segítségével kolléganőink olyan őket foglalkoztató témákról is tapasztalatot cserélhetnek, mint a táplálkozás, a gyermeknevelés, az egészség, az anyaság, az őket érintő jogi kérdések, és segítséget kérhetnek szakmai fejlődésük és célkitűzéseik területén. Én magam is nő vagyok, így pontosan tudom, hogy sokan aggódunk amiatt, hogy mit szólnak mások, amikor hamarabb indulunk haza a munkából, mert beteg a gyerek vagy el kell hozni az iskolából. Ez is egy olyan helyzet, amivel foglalkozni fogunk találkozóink során. Bízom benne, hogy még több – többek között férfi – kollégám fog csatlakozni a platformhoz, amelynek egyébként már most is van két férfi tagja” – tette hozzá Szigeti Barbara.

Kapcsolódó