|

Bizalom, rugalmasság, sokszínűség, innováció – megújult a Tesco állásportálja

Utazásra invitálja a látogatókat a Tesco megújult karrierportálja, amely az állásajánlatok mellett a csapatmunkára és a munkahelyi kultúrára fókuszál, közvetlen hangon szólítva meg az érdeklődőket. A nyitott pozíciók szerves részét képezik az oldalnak, ugyanakkor a vállalat fontosnak tartja, hogy a potenciális jelentkezőknek hitelesen bemutassa, milyen érzés, miért jó a Tescónál dolgozni. Az áruházlánc speciális képzési programok keretében április 25-ig várja a központi részlegen elhelyezkedni kívánó frissdiplomásokat, valamint a bolti és raktári csapatok vezetésére termett fiatalokat.

Megújította karrierportálját a Tesco, amely nagy hangsúlyt helyez a sokszínű és befogadó vállalati kultúra bemutatására. Az oldal a látogatót végigvezeti a Tesco világának minden aspektusán, személyes hangvételt adva a cégtörténetnek és a vállalati értékeknek. „Az a célunk az új oldallal, hogy úgy mutassuk be a Tescót, ahogy mi, itt dolgozók nap mint nap látjuk, tapasztaljuk. Szeretnénk, ha a leendő munkatársaink ebbe az életérzésbe már a jelentkezés előtt bele tudnának kóstolni, hogy reális képet kapjanak a hivatalos számok és szövegek mögött lévő működésről és közösségről. Erre pedig kollégáink a legalkalmasabbak, így az ő arcukkal és az ő történeteiken, példáikon keresztül mutatjuk meg, mit jelent számunkra a gyakorlatban például az együttműködés, a bizalom, a rugalmasság, a munka-magánélet egyensúlya, a sokszínűség vagy a nyitott, újító gondolkodás. Remélhetőleg ezzel is inspirálni tudjuk a potenciális új munkavállalókat” – mondta Szigeti Barbara, a Tesco-Global Zrt. HR-vezetője.

A főoldalon a látogató ki tudja választani, hogy milyen területen szeretne elhelyezkedni: áruházban, a központi irodában, esetleg a disztribúcióban. Ezt követően már a konkrét állásajánlatok között tud böngészni, és földrajzilag vagy a szerződés típusa (rész- vagy teljes, valamint előre meghatározott munkaidő) szerint, illetve az irodai pozíciók esetében működési osztály alapján szűrni azokat. Majd jellemzően mindössze néhány adat megadásával, pár kattintással jelentkezhet is a kiválasztott állásra. Nincs szükség tehát többoldalas adatlap részletes kitöltésére. Ha pedig nem tudja eldönteni, hol kezdje a keresést, egy személyre szabott, rövid tesztet kitöltve kiderítheti, mennyire illeszkedik elképzeléseihez a Tesco, mint munkahely.

A Tesco hangulatba egy közös munkatársi videó ad betekintést, a kollégák pedig személyes történeteiket is elmesélik egy-egy kisfilmben a „Munkatársak” menüpontban. Van köztük, aki több mint húsz éve csatlakozott a vállalathoz, és több vezető pozícióban is kipróbálta magát. Van, akit a fix időbeosztás és a családbarát hozzáállás vagy éppen a stabil, kiszámítható munka vonzott a Tescóhoz. És olyan is akad, aki diákként vagy alacsonyabb beosztásban kezdte az áruházláncnál, a fejlődési lehetőségeknek köszönhetően pedig rövid idő alatt vezető lett belőle. Emellett a leendő csapattagok rövid, átfogó képet kaphatnak arról, hogy mit tesz az áruházlánc a kollégákért, a helyi közösségekért vagy éppen a rászorulókért, milyen egyedi fejlesztésekkel segíti a vásárlókat, és hogyan támogatja a munkatársak tanulását, illetve fejlesztését.

Befogadó munkahelyként a Tesco minden korosztálynak kínál munkalehetőséget, a legfiatalabbaknak pedig tehetséggondozási programot is nyújt, hogy bevezesse őket a munka világába. A vállalat idén április 25-ig várja minden olyan, a kiskereskedelem iránt érdeklődő fiatal pályakezdő jelentkezését, aki a Tescónál kezdené meg sikeres karrierútját. A frissen végzettek szeptemberben induló, 6-12 hónapos képzések során sajátíthatják el a szupermarket vagy expressz bolt vezetéséhez, illetve a disztribúciós csapat irányításához szükséges ismereteket, valamint megtanulhatják a központi irodai részlegek működésének támogatásához szükséges feladatokat, és a program elvégzése után nemzetközi környezetben dolgozhatnak, és valósíthatják meg egyéni karrierterveiket.

Kapcsolódó