Fogyatékossággal élő kollégák a Tescóban

December 3. a fogyatékos emberek világnapja. A Tescónál munkatársaink 4%-a él valamilyen fogyatékkal, ezért fontos számunkra, hogy nekik is befogadó környezetet teremtsünk, és lehetőséget biztosítsunk a fejlődésre.

Tisztában vagyunk azzal, hogy nem minden munkakörünk megfelelő a fogyatékossággal élők számára. Ezért az alábbi módokon is igyekszünk támogatni őket, amikor és ahol csak lehetőségünk van erre:

  • Másik munkahelyre történő ideiglenes átirányítás
  • Heti szerződéses órák számának módosítása
  • Gyakoribb szünetek biztosítása
  • Rugalmasság az időbeosztást illetően, adott esetben annak megváltoztatása a munkatárs rehabilitációjához köthető tevékenységek miatt

Azt szeretnénk, hogy munkaerőnk összetétele tükrözze vásárlói közösségünkét, tehát lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy minél több fogyatékos kollégát toborozzunk, egyúttal pedig megteremtsük számukra azt a környezetet, ahol jól érzik magukat, és megkapják a szükséges támogatást. A különböző képességű embereknek nemcsak fizikailag eltérő megoldásokra van szükségük, hanem karrierlehetőségre és kollégák általi befogadásra is.

„Bár eleinte a kezem miatt furcsának találták, hogy jelentkeztem, bebizonyítottam a kollégáknak, hogy milyen gyorsan tanulok és ügyesen dolgozom. Nagyon megszerettem ezt a helyet és az embereket. Jó a társaság. Eleinte ugyan nagyon nehéz volt a kereskedelmi munka, mert a jobb kezem sérült, és csak a ballal tudom elvégezni a feladataimat, de mára belerázódtam. Mindenki nagyon kedves és segítőkész, nagyon meg vannak elégedve a munkámmal, és úgy érzem, kedvelnek. A pénztárban dolgozom legszívesebben, de néha besegítek a munkatársaimnak a pakolásban és egyéb munkákban is. A vevők is elfogadták, hogy egy kézzel dolgozom. A Tescónál nagyon rugalmasak a beosztást illetően, így a munka mellett a pihenésre is jut idő. Nagyon szeretek bolti eladóként dolgozni és a jövőmet is itt képzelem el.” 

Bánhidi Renáta

Budapest, Csillaghegy Expressz

Kapcsolódó