Segítségnyújtás az ukrajnai válsághelyzetben

Valamennyiünket megérintett az Ukrajnában zajló fegyveres konfliktus, ami több millió ember életére van pusztító hatással. Éppen ezért számos olyan akciót indítottunk el, amelyeknek köszönhetően az országból elmenekült és jelenleg Magyarországon tartózkodókat, valamint a közvetlenül Ukrajnában segítségre szorulókat tudjuk támogatni. Ön is csatlakozhat hozzánk a nehéz helyzetbe kerültek támogatásában. Köszönjük!

1 millió font támogatás a Vöröskereszt Ukrajnai Válság Alapjának

A Tesco Csoport, ami az Egyesült Királyságban, Írországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon működik, úgy döntött, hogy 1 millió fontot adományoz a Vöröskereszt Ukrajnai Válság Alapjának, hogy támogassa a konfliktus miatt otthonukat elhagyni kényszerülő menekülteket és családokat támogató létfontosságú munkájukat.

Tartósélelmiszer-adomány a rászorulóknak

Február végén indult el az kamion tartósélelmiszer-adományunk több mint 24 000 termékkel az Ökumenikus segélyszervezet ukrajnai képviselete számára, a szállítmányozást partnerünk, a Waberer’s International vállalta. Stratégiai partnereinkkel, az Ökumenikus Segélyszervezettel és a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel folyamatosan egyeztetjük, támogatottjaiknak milyen további segítségre van szükségük és további szállítmányokat indítunk a szükséges termékekkel.

Kuponos adománygyűjtés

Kuponos adománygyűjtést hirdettünk az Ökumenikus Segélyszervezettel karöltve. Az akció ezúttal a háború miatt otthonukat elhagyni kényszerülő menekültek segítését célozza. A Tesco áruházak pénztárainál egyelőre március 2. és 18. között kaphatók adománykuponok 250 forint értékben, valamint a Tesco online szolgáltatásában is megvásárolhatók 250, 500 valamint 1000 forint értékben. A kuponok értékesítéséből befolyó összeget a Tesco megduplázza.

Ruhaadomány az F&F közreműködésével

Az Ökumenikus Segélyszervezet Határtalan Segítség programjába a Tesco ruházati márkája, az F&F is bekapcsolódott. Március 18-án több mint 10 millió forint értékű ruhaadományt, köztük baba- és gyermekruhákat juttatott el a segélyszervezet számára, amellyel szintén az Ukrajnából érkező menekülőket segítik.

Kollégáink jövedelmének garantálása

Megtartjuk a pozícióikat és továbbra is fizetjük a bérüket azon munkatársainknak, akik úgy döntöttek, hogy visszatérnek Ukrajnába – annak a támogatásnak a mintájára, amelyet a COVID során a kiszolgáltatott kollégáknak nyújtottunk.

Forró Drót

Ebben a nehéz időszakban is fenntartjuk a már jól ismert forró drótunkat, ami a nap 24 órájában hívható. Az ingyenes és anonim vonalon az ICAS Hungary szakemberei nyújtanak segítséget munkatársainknak lelki, jogi vagy pénzügyi témában.

Önkénteskedés

Azon kollégáink, akik valamelyik partnerszervezetünkön keresztül szeretnének segítséget nyújtani a Magyarországra érkező menekültek ellátásában már évente két fizetett munkanapot is tölthetnek önkéntes munkával.  

Tesco Angyal

A Tesco Angyal Alapítványon keresztül támogatjuk azokat a tescós kollégáinkat, akiknek anyagi, vagy természetbeni támogatásra van szükségük az Ukrajnában zajló háborúval kapcsolatos, nem várt kiadásaik miatt vagy azért, mert Ukrajnából érkezett menekülteket fogadnak be

Adminisztratív segítség a Sberbank ügyfeleinek

Három nap alatt, még a februári munkabérek kiutalását megelőzően, sikerült új bankszámlaszámot rögzítenünk valamennyi kollégánknak, akiknek a Sberbank Magyarország Zrt. végelszámolása miatt zárolták korábbi bankszámláját.

Munkalehetőség az Ukrajnából menekülteknek

Az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben munkalehetőséget kínálunk az olyan Ukrajnából elmenekült embereknek, akik közép- és hosszú távon terveznek Magyarországon maradni. Budaörsi központi irodánkba és budapesti Tesco Business Services központba éppúgy várjuk a jelentkezőket, mint fővárosi és határmenti áruházakba, illetve gyáli és herceghalmi logisztikai központjainkba. A jelentkezőknek a Tesco segítséget nyújt a foglalkoztatáshoz szükséges hivatalos iratok ügyintézésében, illetve támogatjuk az ezzel kapcsolatos költségek fedezését.

Bővebb információk: