Ma van a #StopFoodWasteDay, amely nemzetközi szinten hívja fel a figyelmet az élelmiszer-pazarlás megakadályozására

A világon évente 1,3 milliárd tonna élelmiszer megy veszendőbe. Ma van a #StopFoodWasteDay, amely nemzetközi szinten hívja fel a figyelmet az élelmiszer-pazarlás megakadályozására.

A különleges napra emlékező, képen látható installáció a háztartásokban keletkező élelmiszer-hulladékot szimbolizálja, ami Magyarországon évente fejenként 65 kg. Ezzel is szeretnénk rámutatni, hogy egy-egy ember cselekedete mekkora hatást gyakorol a bolygónkra.

A rendhagyó földgolyó valódi élelmiszer-hulladékból készült. Az alkotás minden egyes eleme – köztük az alapot adó furnérlemez és fémdrót is – újrahasznosításra került.

Hogy csökkentsük az élelmiszer-pazarlást, és ezáltal a globális felmelegedést, a Tescónál korszerű előrejelzési és rendelési rendszer használatával, valamint a közeli lejáratú termékekre kínált árkedvezménnyel igyekszünk megelőzni az élelmiszer-hulladék keletkezését. A nem eladható, de fogyasztásra alkalmas élelmiszert élelmiszermentő programunk keretében eljuttatjuk a rászorulókhoz, illetve állatmenhelyeknek adományozzuk. Csak az ezután megmaradó termékek válnak hulladékká, de ezek egy része is biogázüzemekben hasznosul újra energiaként. Tudj meg többet a témáról weboldalunkon.

Tegyünk együtt az élelmiszer-hulladék csökkentéséért. lovefoodhatewaste.com

Befejez

Kapcsolódó