Ukrajnai konfliktus által érintettek támogatása

Mélyen együttérzünk mindazokkal, akik érintettek az ukrajnai válságban. Kötelességünknek érezzük, hogy segítsük a humanitárius erőfeszítéseket a Vöröskereszttel, az élelmiszerbankokkal és más segélyszervezetekkel kialakított partnerségünk révén.

Az Egyesült Királyságban, Írországban és Közép-Európában a következőket tesszük:

  • A Tesco Csoport 1 millió fontot adományoz a Vöröskereszt Ukrajnai Válság Alapjának, hogy támogassuk létfontosságú munkájukat. A Vöröskereszt Ukrajnában és a határmenti országokban nélkülözhetetlen alapvető támogatást biztosít a rászorulóknak. Az Ukrán Vöröskereszt önkéntesei elsősegélyt, meleg ruházatot és támogatást nyújtanak a menedékekben és a metróállomásokon az otthonukat vesztetteknek. A Nemzetközi Vöröskereszt (ICRC) a vízellátás visszaállítására, az egészségügyi létesítmények támogatására, továbbá élelem és védőhelyek biztosítására fókuszál.
  • Az első élelmiszer-, higiéniai termék és ruhaadományokat február 26-án indítottuk el magyar, cseh és szlovák raktárainkból. Mindhárom országban továbbra is szorosan együttműködünk a helyi kormányzattal, valamint a segélyszervezetekkel – Magyarországon az Ökumenikus Segélyszervezettel -, hogy támogassuk a nehéz helyzetbe kerülteket.
  • Az Egyesült Királyságban és Írországban ingyenessé tettük az Ukrajnába irányuló Tesco Mobil hívásokat, hogy mindenki elérhesse a szeretteit. Azok a vásárlóink, akik a nemzetközi hívókártyánkat használják, szintén ingyenesen kezdeményezhetnek hívásokat Ukrajnába.
  • A Tesco Bank ingyenessé tette az Egyesült Királyságból Ukrajnába irányuló tranzakciókat, így vásárlóink a Tesco Nemzetközi Átutalási rendszerén keresztül a Moneygram használatával ingyen utalhatnak ukrajnai bankszámlákra.

Tisztában vagyunk vele, hogy számos vásárlónk és munkatársunk is szeretne a lehető legtöbb módon segíteni, ezért indítottuk el kuponos adománygyűjtésünket Magyarországon.

Befejez

Kapcsolódó